Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Britka žaluje pražskou kliniku: Po liposukci jsem málem umřela, tvrdí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Aktualizováno -
29. července 2019
09:19
Autor: lš, lm - 
28. července 2019
19:51

Rutinní kosmetický zákrok, který se změnil v boj o život. Tak Britka Mikayla Whitworthová (30) popisuje podle ní zpackanou liposukci a abdominoplastiku břicha, kterou si v roce 2015 nechala udělat na pražské klinice.

Whitworthová přijela na plastiku do Česka, protože je to výhodnější, než v její domovině. Ve Velké Británii nejsou podobné »all inclusive zájezdy« za plastikami nic neobvyklého a Česko se díky nízkým cenám a kvalitě péče stává hotovým rájem zdravotní turistiky. Mikayla zaplatila za letenky, ubytování, liposukci a abdominoplastiku břicha celkem 92 tisíc korun. V Británii by jí to přitom podle britského listu Daily Mail vyšlo zhruba třikrát dráž. Nad výdělkem však žena nakonec zaplakala...

Mikayla po zákroku dle svých slov dostala bolesti a horečku, udělala se jí vyrážka a břicho jí začalo otékat. Lékaři jí však údajně řekli, aby pila čaj, a poslali ji zpátky do Anglie. Tam jí ovšem zjistili sepsi a nekrotizující fasciitidu, která jí požírala tkáň. Žena po příletu strávila šest týdnů v nemocnici. „Ignorovali moje problémy, řekli mi jen, ať si vypiju čaj a dám si sušenky,“ tvrdí žena, která musela podstoupit (už v Británii) čtyři další operace. Při jedné z nich jí lékaři vyndali z břicha 30 centimetrů široký a šest centimetrů tlustý kus infikované tkáně.

„Zničilo mi to manželství. Nemohla jsem si kvůli tomu hrát se synem,“ říká Mikayla, která dodnes trpí psychickými problémy a má noční můry. Žena se také obává, že už nikdy nebude moci mít děti.

Majitel pražské kliniky řekl Daily Mailu, že komplikace po kosmetických operacích jsou normální. Podle něj je ale pravděpodobnější, že Britka nerespektovala pooperační pokyny. Dělám 800 až 900 operací každý rok. U některých pacientů se samozřejmě objeví komplikace - je to normální. Pokud po operaci nedělají vše správně, pak je to velmi velký problém,“ uvedl Roman Kufa s tím, že v případě komplikací mají pacienti v jeho klinice bezplatnou péči. 

Whitworthová s tím ale nesouhlasí a zažalovala cestovní agenturu, kde si celou »akci« objednala, i soukromou pražskou kliniku o 2,8 milionu korun! Obě firmy ale vinu odmítají.

Vivat_Putin ( 29. července 2019 10:53 )

Pod člankem, kde cikansky špíny na Slovensku úmyslně týraji a zabíjejí SADISTICKY desítky psů diskusi nedáte, ŽUMPO BLESKU? Čeho se bojíte? Pravdy, že lidi napíšou čo jsou cikáni za lidský hnus a odpad? Co se tím chrání, že se nemůže zmetkum cikánům zakázat mít jakékoli zvíře, když jsou stovky případů že to mučí už cikansky parchanti?? Kde je cit? Kde? Jak chcete aby měli lidi porozumění pro cikanskej odpad, když tohle provádí a trpí se jí to a když tuhle lůzu člověk nazve pravým jménem, tak z něj děláte rasistu? Bleju z vás!

adam.jacques ( 29. července 2019 07:45 )

No není se čemu divit, když doktor Kufa přistupuje k lidem jako k housce na krámě a vidí jen jejich peníze. Osobní přístup absolutně nulový! Jakmile operaci na recepci zaplatíte, chovají se jako roboti. Rozřezat, zašít a vyhodit. Hlavně ať už jste pryč a neobtěžujete

porgy1 ( 28. července 2019 23:51 )

Žena zaplakala nad výdělkem ??? Snad nad výsledkem, ne ?

JanekSulc ( 28. července 2019 20:25 )

Také máme známou, co si to nechala dělat zase v Karlových Varech, dopadla podobně. Nekroza a boj o život.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání