Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Miluje vás, nebo jen využívá? Takhle to poznáte!

  • ...
    2. srpna 2019 | 06:00

    Láska je slepá, a když nám někdo poblázní hlavu, často nerozeznáme lež od pravdy. Jak ale vlastně poznat, jestli vás váš protějšek opravdu miluje, nebo vás pouze vodí za nos? Tyto signály vám napoví!

    Občas nás ve vztahu přepadnou pochybnosti a my nevíme, na čem jsme. Přestože máme pocit, že svého partnera známe dokonale, může se stát, že je všechno vlastně úplně jinak a že pro něj nejsme tak důležité jako on pro nás. Jak to tedy poznáte?

  • Miluje vás: Neustále se na vás dívá

    ...
    Autor: istock.com

    Když se chystáte na rande, vypadáte vždy dokonale, a tak je samozřejmé, že se váš partner na vás nemůže vynadívat. Pokud jste ho ale několikrát přistihla, jak z vás nespustí oči při běžných činnostech, jako jsou například vaření nebo uklízení, pak je doopravdy zamilovaný

  • Využívá vás: Necítíte se pro něj výjimečná

    ...
    Autor: istock.com

    Chová se k vám chladně, neprojevuje náklonnost a cítíte se, jako byste byla jednou z mnoha? Pak pro něj nejste tak moc důležitá, a kdybyste se rozhodla vztah ukončit, nijak by ho to nerozhodilo a brzy by si za vás našel náhradu. I když vás to bolí, najděte odvahu a ze vztahu utečte, protože jeho vztah k vám se nejspíš nikdy nezmění. A vy si přece zasloužíte někoho, pro koho budete mimořádná.

  • Miluje vás: Nic ho nevyděsí

    ...
    Autor: istock.com

    Každý z nás má své kostlivce ve skříni a najdou se okamžiky z minulosti, na které nejsme zrovna pyšní. Člověk, který vás doopravdy miluje, všechny tyto skutečnosti dokáže přejít, protože sám ví, že nikdo není dokonalý, a rozhodně vás nikdy nebude soudit. Přijetí všech stránek člověka, a to i těch stinných, je známkou pravé lásky.

  • Využívá vás: Neustále se cítíte provinile

    ...
    Autor: istock.com

    A to i za věci, které nejsou vaše chyba. Navíc cokoliv uděláte, pro něj není dost dobré a neustále vám předhazuje jiné ženy, kterými byste se měla inspirovat. Místo toho, abyste se cítila pořád ve stresu, mohla se přetrhnout, aniž by někdo vaši snahu ocenil, dejte tomuto toxickému vztahu sbohem a najděte si někoho, kdo ocení vaše kvality.

  • Miluje vás: Bere na vás ohled

    ...
    Autor: istock.com

    Ať udělá cokoliv, bere ohled na vaše pocity a názory. Většinu věcí s vámi nejprve prodiskutuje, protože chce vědět, co si myslíte. Pokud vás zklame nebo vám ublíží, tíží ho pocit viny a snaží se věci mezi vámi napravit. Nikdy vás nenechává na vážkách a máte v něm stoprocentní jistotu a oporu.

  • Využívá vás: Vůbec se vám nevěnuje

    ...
    Autor: istock.com

    Málokdy vymyslí něco sám a raději svůj volný čas tráví s kamarády než s vámi. Když už spolu něco podniknete, tváří se otráveně a vypadá to, že se spíše nudí. Většinou sedíte sama doma a čekáte, až vám zavolá nebo napíše, ale často se za celý den vůbec neozve. I když tajně doufáte v opak, jeho přístup k vám se nejspíš nezmění. 

  • Miluje vás: Všímá si malých detailů, které vám dělají radost

    ...
    Autor: istock.com

    Přinese vám květiny, uvaří vám vaše oblíbené jídlo, uklidí nebo vám napíše milou SMS. Možná se jedná o maličkosti, ale i ty jsou ve vztahu opravdu potřeba. Zkrátka ví, čím přesně vám udělá radost, a těší ho, když jste šťastná. 

  • Využívá vás: Nikdy nepřistoupí na kompromis

    ...
    Autor: istock.com

    Pochopení, tolerance a kompromisy jsou stavebním kamenem každého vztahu a bez nich to zkrátka nejde. Pokud váš partner nikdy neustoupí a z každé hádky musí vyjít jako vítěz, není to ten pravý parťák do života. Ve vztahu jsou vždycky dva, a když vy berete ohled na jeho potřeby, on musí zase brát ohled na ty vaše.

  • Miluje vás: Je k vám otevřený a upřímný

    ...
    Autor: istock.com

    Žádné téma pro něj není tabu, otevřeně s vámi mluví o svých citech, a vy tak víte, na čem jste. Je k vám upřímný za každé situace, a pokud se mu něco nelíbí, nemá problém vám to říct, stejně jako umí projevit upřímnou radost. Je pro něj však opravdu důležité, abyste k němu byla stejně upřímná a otevřená.

  • Využívá vás: Emocionálně s vámi manipuluje

    ...
    Autor: istock.com

    Moc dobře si uvědomuje vaše slabé stránky a podle toho jedná. Ví, jak vás dostat do úzkých, abyste nakonec udělala to, co od vás chce. Nebere ohled na vaše city a vše dělá jen pro svůj prospěch. Pokud je vám tohle povědomé, zatáhněte za brzdu, dokud je ještě čas.

  • Miluje vás: Je připraven s vámi vyřešit jakýkoliv problém

    ...
    Autor: istock.com

    Vašeho vztahu si váží natolik, že žádný problém pro něj není překážkou. Jakmile nastane situace, kterou je potřeba řešit, postaví se k ní čelem a chce ji za každou cenu zvládnout. Neustále vás utvrzuje v tom, že jste na všechno dva a že spolu vše zvládnete. S ním máte zkrátka vyhráno!

  • Využívá vás: Provokuje vás na veřejnosti, ztrapňuje vás, nebo naopak celé dny mlčí

    ...
    Autor: istock.com

    Jakmile se ve vašem vztahu objeví nějaký problém, nechce nic řešit a všechnu zodpovědnost nechává na vás. Nedá se s ním mluvit, protože zarytě mlčí, a i kdybyste se snažila sebevíc, řešení z něj nedostanete. Před vašimi přáteli vás neustále ponižuje, a vy máte tak akorát pocit, že nejste dost dobrá. Uvědomte si, že nic z toho není vaše vina, a rychle se s ním rozlučte.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.