Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Princ teroru“ je mrtev. Smrt syna Usámy bin Ládina oznámili Američané

Autor: simao - 
31. července 2019
21:26

Hamza bin Ládin, syn někdejšího nejobávanějšího teroristy Usámy bin Ládina, je podle amerických bezpečnostních zdrojů po smrti. Uvedl to The Mirror. Na hlavu bin Ládinova syna přitom byla vypsána letos v únoru odměna jeden milion dolarů.

Korunní princ džihádu, jindy označovaný také jako Princ teroru, je mrtev. Alespoň podle Američanů, kteří nyní o jeho smrti informovali. 

Jeho otec Usáma bin Ládin, někdejší šéf teroristů z al-Káidy, stál za krvavými atentáty z 11. září 2001 a stal se světovým teroristou číslo 1. Později však byl Američany dopaden ve svém úkrytu – v Afghánistánu v obytném komplexu Abbottábád, ležícím zhruba 100 kilometrů severně od Islámábádu.

Zabit měl být při akci Američanů v noci 2. května 2011. Kolik měl přesně dětí, na tom se různé zdroje neshodují. Odhaduje se však, že to mohlo být 20 až více.

Hamza bin Ládin to však dotáhl v teroristické hierarchii vysoko. Byl označován jako teroristická „rocková hvězda“, píše The Mirror. Okolnosti jeho smrti však nejsou známy.

Na jeho hlavu Američané v únoru vypsali odměnu jeden milion dolarů – za informace „vedoucí k identifikaci nebo umístění klíčového vůdce al-Káidy“. Hamza bin Ládin v minulosti vydal řadu zpráv, které vyzývaly buňky teroristické organizace a jejich spojence k útokům proti USA. A k pomstě za zabití jeho otce. 

 

sebr ( 1. srpna 2019 10:30 )

Pokud mne paměť neklame, tak jeho taťka schytal kulky v Pákistánu a ne v Afganistánu. To byste měli vědět, neomylní pisálci.

Zobrazit celou diskusi