Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sex během těhotenství. Takhle si ho nejlíp užijete!

  • 3. srpna 2019 | 06:00

    Těhotenství je pro ženy neskutečně silným obdobím. Hormony se bouří, v těle roste nový život a tato skutečnost je i pro otce dítěte velmi zásadní. Oba rodiče pak mnohdy řeší otázku sexu. Mnoho párů je nervózní z toho, co je a co není v pořádku.

    Muži často odmítají sex s těhotnou partnerkou, protože se bojí, že by mohli dítě v děloze ohrozit. Hormony ovšem u mnoha žen právě v tomto období vyvolávají neskutečnou chuť na sex. Co si tedy můžete během sexu dovolit a na co zapomenout?

  • Je sex během těhotenství v pořádku?


    Autor: iStock

    Pokud vaše těhotenství probíhá tak, jak by mělo, potom není vůbec žádný důvod, abyste si sexuálních hrátek neužívala tak často, jak na ně budete mít chuť. Samozřejmě, jak jsem již zmínila výše, hormony jsou na pochodu a mohou vás buď navnadit, nebo vám naopak chuť na sex vzít. Také se stává, že s přibývajícími kilogramy se zrovna necítíte, ale po fyzické stránce je sex během těhotenství absolutně neškodný.

  • Může sexuální aktivita způsobit potrat?


    Autor: iStock

    Přesto, že mnoho nastávajících rodičů má právě tyto obavy, sex není důvodem k potratu. K samovolnému přerušení těhotenství dochází většinou tehdy, když s plodem není něco v pořádku a jeho vývoj je nějakým způsobem narušen.

  • Může sexuální aktivita ublížit dítěti?

    Autor: iStock

    Může sexuální aktivita ublížit dítěti? Miminko je ve vaší děloze zcela bezpečné. Nejen, že si spokojeně plave v plodové vodě, která ho ochraňuje, silné děložní svalstvo je dalším ochranným aspektem, který nedovolí, aby se dítěti něco stalo. Sexuální aktivita je zcela bezpečná a dítěti nehrozí žádné riziko.

    Podívejet se na výborně natočenou ódu na vagínu:

    Video se připravuje ...
    Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vagínu letí světem • VIDEO: Libresse Sverige

  • Jaké jsou nejlepší sexuální polohy během těhotenství?


    Autor: iStock

    Jakákoli sexuální poloha, která vám je příjemná, je během těhotenství v pořádku. V pokročilejším stádiu, kdy bříško poroste, bude čím dál složitější najít si tu polohu, která vám bude vyhovovat. Je to jen a jen na vaší kreativitě a experimentování. Místo toho, abyste ležela na zádech, si můžete raději lehnout na bok, kleknout před partnera nebo poloha, kdy budete nahoře, může být v těchto pokročilých dnech nejlepší.

    Podívejte se, na tajný recept na skvělý sex Tarry White:

    Video se připravuje ...
    Pornoherečka radí: Tajný tip, který používám, a pomůže vám k bombastickému sexu • VIDEO: BPŽ

  • Co třeba orální nebo anální sex?


    Autor: iStock

    Orální sex je absolutně v pořádku, jen v případě, že by partnera napadlo foukat vám do vagíny vzduch, tak ať to nedělá. Náhlý příval vzduchu by mohl způsobit potíže, mohl by zablokovat přívod krve v cévách a ohrozit nejen váš plod, ale i vás. Co se análního sexu týče, mohl by být v těhotenství značně nepříjemný. Občas se stává, že se tvoří těhotenské hemeroidy, které by také celou akci znepříjemnily. Samozřejmě, pokud je vám to příjemné, není důvod anální sex neprovozovat, jen si dejte extra pozor, abyste nestřídali anální otvor s vagínou bez předchozího omytí, aby nebyla do vagíny zanesena infekce!

  • Je nutné používat kondom?


    Autor: shutterstock

    Pokud udržujete sexuální vztah s jedním partnerem, není třeba používat kondom. Samozřejmě, že pokud by mělo hrozit nakažení sexuálně přenosnou chorobou, je ochrana důležitá. Jakákoli nemoc by totiž mohla zásadně ohrozit také zdraví vašeho nastávajícího dítěte.

  • Může sex vyvolat předčasný porod?


    Autor: shutterstock

    Orgasmus a prostaglandin ve spermatu může způsobit kontrakce vaginy. Studie však nepotvrzují, že by sexuální aktivita měla co do činění s vyvoláním předčasného porodu. Pokud se ovšem nacházíte v termínu, kdy by vám mohl předčasný porod hrozit, váš doktor by vás pravděpodobně před riziky varoval. Sex také není prostředkem, jak vyvolat porod, pokud již očekáváte narození v termínu.

Diskuse ke článku
.