Markéta Myšková není Pražanům úplně známé jméno. Přitom se v ní narodila, vyrostla i dlouhá léta působila v Ústředí lidové umělecké výroby. Výstava Tichým krokem, kterou představila vysočanská Galerie 9, by to mohla změnit.

V srpnu totiž představuje tvorbu malířky, která se vyznačuje nezřídka reálnými motivy, které jsou ztvárněny s poetickou zasněností. „Motiv je vyjádřen střídmě bez zbytečných podrobností a nenápadná barevnost zdůrazňuje jeho podstatu,“ láká návštěvníky kurátorka galerie Eva Kořánová. Výstava bude bezplatně k vidění do 22. srpna v přízemí budovy vysočanské radnice.

Malířka Myšková

Markéta Myšková pochází z Prahy, kde vystudovala výtvarné gymnázium a dlouhá léta i pracovala. Od roku 1982 žije v Dubé, jehož okolí „se svou zadumanou, malebně rozmanitou přírodou nejen příjemným místem k životu, ale na řadu let i motivem obrazů a kreseb,“ prozrazuje kurátorka. Právě v Dubé malířka zažila svou první samostatnou výstavu, kterou následovaly Mladá Boleslav, Cvikov, Litoměřice nebo také právě Praha.

Kde: Sokolovská 324/14, přízemí vysočanské radnice.
Kdy: Do 22. srpna, pondělí až čtvrtek od 10 do 19 hodin.
Vstupné: Volné.

Fotogalerie
8 fotografií