Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sympatická Katka (†25) zemřela po operaci slepého střeva: Zabili ji doktoři! zuří rodina

Autor: DH - 
6. srpna 2019
18:15

Slovenka Katarína (†25) zemřela na začátku letošního dubna v trnavské nemocnici. Dívka tehdy dorazila za lékaři s bolestmi břicha a ti jí okamžitě diagnostikovali zánět slepého střeva. Domů už se nikdy nevrátila. Rodina z toho viní doktory a podala na nemocnici v Trnavě trestní oznámení. Poměry panující v tomto zdravotnickém zařízení prošetřuje také Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí.

Po pětadvacetileté Kataríně ze Slovenska zůstala zdrcená rodina. Nenadálé úmrtí veselé dívky silně zasáhlo její mámu Dagmar (50), která ze dne na den přišla o překrásnou dceru. „Katka měla všechna vyšetření výborná, vždyť by ji jinak přeci ani neoperovali. To, že by se mělo stát něco tragického, nás ani nenapadlo. Hospitalizována byla poprvé,“ podělila se zoufalá žena s webem Pluska.sk. S pláčem pak vylíčila, co se vlastně během března v trnavské nemocnici odehrávalo.

Její dceru Katku přijali se zánětem slepého střeva. Po operaci se jí mělo ulevit, ale slibované zlepšení bylo v nedohlednu. Katka a její rodina si lékařům stěžovali na dívčiny neustávající bolesti. Ti je ale připisovali její údajné přecitlivělosti. Pak přišel náhlý zápal plic. Dívka skončila v umělém spánku a 1. dubna, po měsíci na lůžku, zemřela. Rodina podala trestní oznámení. Nic konkrétního ale ještě neví.

„Všechno je marné. Pořád neznáme ani výsledky pitvy. Policie tvrdí, že má jen předběžné informace z vyšetřování a nemůže nám prozatím nic říct. Teď mi řekli, že je mám nechat pracovat, protože jde o velmi komplikovaný případ,“ prozradila novinářům zoufalá Dagmar.

Ona sama ale boj nevzdává, i když ví, že spory s nemocnicemi jsou vleklé. „Znám mnoho podobných případů. Vidím, že (lidé, pozn. red.) o spravedlnost bojují mnoho let. Věřím, že nedopadneme stejně a pravdu se dozvíme,“ dodala odhodlaná žena.

Smrt sympatické Katky se v dubnu dotkla celého Slovenska. Rodina zprvu doufala, že se dočká od nemocnice nějakého vysvětlení. Nepřišla ale ani omluva za zmařený mladý život Kataríny, která už s přítelem chystala svatbu. „Jejich velký sen se už nikdy nesplní. Zkazil jim ho personál trnavské nemocnice, o kterém budu pořád tvrdit, že zabil moji dceru. Nepřestanu proto bojovat za to, aby pravda vyšla najevo,“ uzavřela Dagmar.

V trnavské nemocnici nyní vše vyšetřuje také Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí. Ten musí překontrolovat postupy lékařů a zjistit, co se přesně v březnu 2019 odehrálo. Výsledky policejního vyšetřování zůstávají v nedohlednu.

starymlok ( 6. srpna 2019 23:08 )

Furt řvou o peníze,vybavení nemocnic úžasné,jen chybí ti úžasní felčaři.
Ti už jsou v EU.Ale když vím,že u nás praktický doktor bere 100.000 jen za pacienty a měří pouze tlak /někdy/,nemá sestru a ještě od rána chlastá,tak to o něčem ve zdravotnicftví vypovídá.okr LTN

slovan1954 ( 6. srpna 2019 22:51 )

A ty jsi čobol??

jizerka47 ( 6. srpna 2019 22:06 )

Ja pred 2 a pul roku vyhrala po 7 letech soud pro zanedbani pece pro oslepnuti oka, znalec profesor zpoc­hybnen­,nemoc­nice se odvolala a nic se nedeje a nakonec ze me chteji udelat blazna,prave to je 9 let,co se mi to stalo,nejhorsi leta v zivote.

Chloritan ( 6. srpna 2019 19:55 )

Věcná otázka, když bych v případě že bych byl dotyčné nedejbože rodinný příslušník nebo přítel. Tak když bych pak klackem, tyčí, řeťezem nebo něčím podobným, umlátil v nemocnici dotyčnou sebranku doktorů.. Bylo by to špatné ? Vinili by jste mě ? No tak proto nemám děcko.. Dokud se tady nezačnou věci řešit stručně a jasně. Bude jen hůř.

plebejec ( 6. srpna 2019 19:25 )

Plesk,....blokujete mi komentář, protože jsem poukázal na šlendrián v nemocnicích???

Zobrazit celou diskusi