Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladiství sérioví zabijáci prchali 15 dní: Zanechali za sebou stopy krve a spáleniny

Autor: VaB, ČTK - 
9. srpna 2019
11:43

Kanadská policie pátrala téměř tři týdny po dvou mladistvých na útěku. Podezřívala je ze tří vražd. Pátrací jednotka našla ve čtvrtek těla dvou mladých mužů a kriminalisté jsou přesvědčeni, že patří právě 19letému Kamu McLeodovi a 18letému Bryeru Schmegelskymu. Do 15denního pátrání po nich se zapojily tři kanadské provincie.

Oba mladíci pocházeli z městečka Port Alberni nedaleko Vancouveru. McLeod a Schmegelsky spolu vyrůstali a společně také ve Vancouver Island pracovali v supermarketu. 12. července se společně vydali na sever hledat do Yukonského teritoria práci. 

15. června byla nalezena těla Chynny Deeseové (†24) a jejího australského přítele Lucase Fowlera (†23). Byli zastřeleni. Policie začala v souvislosti s touto dvojnásobnou vraždou pátrat po McLeodovi a Schmegylskym.

O čtyři dny později objevila policie ohořelý vrak auta, které před tím řídil McLeod a Schmegelsky. O dva kilometry dál bylo nalezeno tělo vysokoškolského profesora Leonarda Dycka (†64). 

Po dalších dvou dnech viděl obyvatel města Cold Lake dva mladé muže, jak jejich toyota uvízla na stezce za jeho domem. Jeden z obyvatelů se jim rozhodl pomoci dostat auto zpět na silnici. Po několika hodinách si uvědomil, že pomáhal dvěma vrahům a kontaktoval policii. 

Dva mladí vrazi zabijáci ujeli tisíce kilometrů. Desítky policistů ze tří kanadských provincií po nich dál pátraly a děsily se toho, že svůj čin mohou zopakovat. 23. června byla dvojice spatřena v Meadow Lake.

Téhož dne vrazi své auto opět zapálili. Policie vrak vypátrala a na svůj twitterový účet uvedla, že jsou přesvědčeni o tom, že se vrazi nacházejí v oblasti Gilliam v Manitobě. V té době ale vrazi policii stále unikali. 28. července někdo viděl McLeoda a Schmegelskyho jak uklízí odpadky společně s partou dobrovolníků z Bear Clan Patrol v York Landing. Po zapálení automobilu se pravděpodobně pohybovali pomocí pramice. Do pátrání po nich se přidali také potápěči. 

Vraždy otřásly Kanadou a pátrání po mladících sledovala veřejnost velmi napjatě. Zapojily se do něj tři kanadské provincie. Údajná těla McLeoda a Schmegelskyho se našla v těžko přístupném terénu u obce Gillam, tedy více než 3000 kilometrů od severní části Britské Kolumbie. Policie uvedla, že v souvislosti se smrtí mladíků prověřuje veškeré možnosti včetně varianty, že se utopili.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání