"Stalo se to 31. 7. Odešla velmi rychle a jako dáma," řekla její dcera Zdeňka. "Pohřeb proběhl 7. srpna v úzkém rodinném kruhu v Chomutově," potvrdila skleslým hlasem.

O smrti kolegyně se až z Blesku dozvěděla další známá vědma Jana Demeterová. "To mi neříkejte, všichni jsme k ní vzhlíželi, nemohu tomu uvěřit. Jsem z toho velmi špatná," lkala.

Košanová spolupracovala třeba s Ilonou Csákovou (48), Dagmar Patrasovou (63), Ivanou Gottovou (43) či Ivetou Bartošovou (†48). Právě Gottovi prý Košanová předpověděla jeho rakovinu mízních uzlin. „Měla jsem divný sen. Vzbudila jsem se a viděla, jak v mém pokoji na křesle sedí Karel Gott a kouří cigaretu. Říkám mu: Karle, vy kouříte? A on: Já jsem v situaci, kdy už můžu všechno,“ popsala tehdy.

Marcela Košanová se narodila roku 1952 v Chomutově. Pracovala jako ošetřovatelka v nemocnici, pěstounka v jeslích, barmanka a jako vedoucí kuchyně v domově důchodců. Profese ji tedy provedly každým obdobím lidského života - od nejútlejšího dětství až ke stáří - což ji naučilo lépe chápat koloběh světa. A protože prý pocházela z rodu čarodějnic, tak své zkušenosti posléze zužitkovala právě při vykonávání čarodějnického řemesla: čarování se plně věnovala od svých čtyřiceti let.

Fotogalerie
20 fotografií