Tohle nikdo nečekal! V pátek dopoledne se internetem začala šířit zpráva o smrti věhlasné kartářky slavných Marcele Košanové. Informaci Blesku potvrdila její dcera. „Stalo se to 31. 7. Odešla velmi rychle a jako dáma. Pohřeb proběhl 7. srpna v úzkém rodinném kruhu v Chomutově,“ řekla smutně Zdeňka. 

Ještě než smrt slavné kartářky potvrdila její dcera, vyjádřil se pro Blesk věštec Vlastimil Plamínek. Ten nepřestával věřit, že jeho letitá kamarádka stále žije. Mám tu zpětné echo, stále je tu ještě její energie. Jsou dvě možnosti: buď zemřela před několika málo hodinami, ale spíš mi to ukazuje, že na 81 % stále žije, řekl oblíbený spiritualista známý pod jménem Vlastík Plamínek. Jeho slova však bohužel byla mylná...



O smrti kolegyně a kamarádky Marcely Košanové se hned také dozvěděla spousta jejích známých a kolegů, kteří hromadně na sociálních sítích vyjadřují soustrast. „Náš svět opustila čarodějnice tělem i duší. Vědma, která ještě dříve než já učila runy, a stejně jako já je měla za posvátné... Krásnou cestu, Márč,“ napsal na svůj profil známý věštec Jan Filip. Podobná slova smutku uvedla ve svém příspěvku i numeroložka Alena Růžičková. „Odešel výjimečný člověk. Marcelko, děkuji za tebe a naše první setkání v roce 1999 v Chomutově u tebe doma. Děkuji za vše, šťastnou cestu,“ znějí dojemná slova plná bolesti.

„Tuhle dámu jsem měla čest poznat osobně. A i když jsem k ní, jejím znalostem, způsobu učení, knihám i prezentace měla výhrady, nutno uznat, že UMĚLA. A měla skvělý smysl pro humor. Navíc dokázala v České republice k čarodějnictví a posléze i pohanství přivést mnoho dalších lidí, za což jí patří velký dík,“ objevilo se na facebooku spirituální stránky s názvem Bohyně. 



Košanová spolupracovala třeba s Ilonou Csákovou (48), Dagmar Patrasovou (63), Ivanou Gottovou (43) či Ivetou Bartošovou (†48). Právě Gottovi prý Košanová předpověděla jeho rakovinu mízních uzlin. „Měla jsem divný sen. Vzbudila jsem se a viděla, jak v mém pokoji na křesle sedí Karel Gott a kouří cigaretu. Říkám mu: Karle, vy kouříte? A on: Já jsem v situaci, kdy už můžu všechno,“ popsala tehdy. 



Marcela Košanová se narodila roku 1952 v Chomutově. Pracovala jako ošetřovatelka v nemocnici, pěstounka v jeslích, barmanka a jako vedoucí kuchyně v domově důchodců. Profese ji tedy provedly každým obdobím lidského života - od nejútlejšího dětství až ke stáří - což ji naučilo lépe chápat koloběh světa. A protože prý pocházela z rodu čarodějnic, tak své zkušenosti posléze zužitkovala právě při vykonávání čarodějnického řemesla: čarování se plně věnovala od svých čtyřiceti let. 

VIDEO: Kartářka Košanová o celebritách 

Video
Video se připravuje ...

Kartářka Košanová o celebritách Jan Jedlička, Tereza Kühnelová

 

Fotogalerie
23 fotografií