Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Luxusní plavby kalila špína: Hnědá voda ve sprše a pečivo plné hmyzu

Autor: tva - 
14. srpna 2019
14:35

Zdravotnická inspekce při své poslední kontrole turistických lodí objevila závažná pochybení v hygieně a charakteru služeb nabízených zákazníkům. Úplně nejhůře dopadla loď s názvem Carnival Fantasy americké společnosti Carnival Cruise Line. Ve skóre, které inspekce uděluje, získalo plavidlo pouze 77 bodů ze stovky možných. Na nevalném hodnocení se podepsala například „voda kalného až hnědého zabarvení“, která tekla ze sprch, špinavé nádobí pomíchané s čistými příbory nebo mouchami napadené pečivo. Informuje o tom americký web Fox News.

Vlastník lodi uvedl, že okamžitě provede řadu opatření vedoucích k nápravě pochybení. Carnival Fantasy je nejstarší z flotily lodí firmy. Ke splnění kritérií potřebuje každá loď dosáhnout alespoň 86 bodů.

V letošním hodnocení inspekce ještě neuspěly dvě lodi – MS Grand Classica společnosti Bahamas Paradise Criuse Lines, která získala 81 bodů a o bod lépe hodnocená Majesty of the Seas od Royal Carribean.

Předtím vůbec nejhůře dopadla loď Carnival Fantasy v roce 1990, kdy od zdravotníků získala pouhých 78 bodů.

Nápravu slíbila společnost ve svém posledním prohlášení, ve kterém uvedla, že „v návaznosti na tuto nepříjemnou skutečnost již najala větší počet lidí, kteří se na odstraňování závad budou podílet“. Zároveň také požádala o opakovanou inspekci v co nejbližším termínu. „Očekáváme, že tentokrát už požadavky úřadů náležitě splníme,“ uvedla Carnival Cruise Line v tiskové zprávě.

Zobrazit celou diskusi