Děj, který je svým způsobem „filmem o filmu“, se odehrává v roce 1969. Jeho hlavními hrdiny jsou herec Rick (DiCaprio), snažící se proniknout mezi hollywoodskou elitu, a jeho svérázný kamarád a kaskadér Cliff (Pitt). Snímek nabídne několik zdánlivě nesouvisejících dějových linek, které se protnou podobně jako v Tarantinově nejúspěšnějším snímku Pulp Fiction. „Quentin nenahlíží na určité filmaře jako na ‚béčkové‘ či na jisté žánry jako ‚pokleslé‘. Jeho nejoblíbenější herci pocházejí z doby, v níž se příběh odehrává a které dnes už nikdo nezná,“ uvedl DiCaprio v The Interview People.

„Svým způsobem se tu ohlížíme za tím, co jeho tvorbu ovlivnilo, a na filmy, které se mu líbily, na období, ve kterém vyrůstal a které ho pomáhalo utvářet – jedná s o vyznání lásky klasickému Hollywoodu,“ uvedl producent David Heyman. „Scénář mi přišel velice dojemný. Byl i napínavý, ale ve své podstatě se jedná o velice citlivý příběh o jednom přátelství,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

DiCaprio a Pitt v novém filmu Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu: První trailer! Falcon

Tarantino do děje významným způsobem zapracoval i brutální vraždu vycházející filmové hvězdy Sharon Tateové, manželky režiséra Romana Polanského, která 9. srpna 1969 otřásla celou Amerikou. Tradičně si však přitom mísením skutečných událostí a fikce pohrává s filmovým divákem.

„Zkoušel jsem několik různých variant příběhu a ve finále jsem dospěl k závěru, že nechci, aby se jednalo o nějaké melodrama. Chtěl jsem, aby se jednalo o tři pozoruhodné dny jejich života v Los Angeles – a zápletka v průběhu těch tří dní postupně graduje, až dosáhne kritického bodu,“ podotkl Tarantino.

Film Tenkrát v Hollywoodu zachycuje mimo jiné soumrak éry hnutí hippies. „Quentin to popisuje jako probuzení ze snu. Naděje mnoha lidí o lásce a míru vzali za své. Konopí najednou začalo plesnivět,“ poznamenal DiCaprio v The Interview People.

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019) Falcon

Tenkrát v Hollywoodu za první víkend vydělal 40 milionů dolarů. Na festivalu v Cannes jeho projekci doprovodily sedmiminutové ovace vestoje. „Nelze nepodlehnout šílené odvaze Tarantinova umění. Ten film je čiré potěšení, i když končí krutým hororem,“ napsal britský The Guardian. Film je už teď označován za nejlepší Tarantinův film a kromě řady ocenění mu odborníci prorokují pohádkové zisky.

Americký filmový režisér, scenárista a herec Tarantino začátkem 90. let proslul jako vypravěč drsných filmů plných černého humoru. Mezi jeho nejúspěšnější snímky patří Gauneři, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Jackie Brownová, Kill Bill, Nespoutaný Django nebo Osm hrozných.

Fotogalerie
35 fotografií