Oficiální premiéru si Hodinářův učeň odbyl ve středu večer v pražském kině Lucerna, kam dorazily i hvězdy filmu, včetně Jany Plodkové, kde zazářila v šatech Valentino za 23 tisíc korun. 

Týden předtím se konala projekce a tisková konference pro novináře, kde si herečka s líčením příliš hlavu nelámala a rozhodla se pro přírodní look, který doplnila slušivými dioptrickými brýlemi s tenkými obroučkami. Jediným „zkrášlením“ byly namalované řasy, ale jinak herečka přišla bez make-upu. 

Plodková oplývá přirozeným půvabem, a tak jí absence make-upu na kráse vůbec neubrala. V roli Lichoradky je totiž téměř k nepoznání, a tak přiznává, že teď nemá problém vynést téměř cokoliv. „Nepřemýšlela jsem o tom, že jsem škaredá babizna. Nalíčili mě, byl to přirozený proces k tomu, aby moje postava nějak vypadala. Já jsem se v tom převleku cítila neskutečně dobře. Jsem s tím spokojená,“ pochvalovala si proměnu Plodková v rozhovoru pro Super.cz, která je v pohádce za brunetku.

Kostýmní výtvarník Marek Cpin odvedl neskutečnou práci. Díky zpracování kostýmů dokázal vystihnout každou postavu, která se ve filmu mihne. Ten můj se mi moc líbil. A vzhledem k tomu, že jsem černé vlasy už asi dvakrát měla, tak si na sobě dokážu představit snad už úplně všechno,“ uvedla Plodková v rozhovoru pro Českou televizi. 

V pohádce si zahraje zápornou postavu, což bylo pro herečku osvěžující. „Hrálo se mi to moc dobře. Po domluvě s Jitkou Rudolfovou jsme usoudily, že Lichoradce bude slušet i nějaký druh humoru, že to není jenom o tom být zlý a nepříjemný, ale taky zábavný. I díky tomu hledání vtipných situací mě ta role moc bavila,“ dodala blondýnka. 

VIDEO: Jana Plodková: Ani po 7 letech vztahu se nechce vdávat! 

Video
Video se připravuje ...

Jana Plodková: Ani po 7 letech vztahu se nechce vdávat! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
93 fotografií