Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete mít krásné vlasy? Vyhněte se 6 základním chybám!

/
  • Každá žena chce mít krásné vlasy
    21. srpna 2019 ● 15:17

    Každá žena chce mít krásné vlasy, ať jsou krátké, dlouhé, rovné nebo kudrnaté. Jenže, víte, jak správně nato, abyste nedělaly zbytečné chyby, které vlasům škodí? Poradíme!

  • 1.

    Vlasy neutahujte!

    Nosíte ráda utažené culíky? Neděláte dobře! Účesy s příliš utaženými vlasy nejsou ideální volbou pro časté nošení. Časté stahování vlasů přispívá k jejich řídnutí. Namáhají se vlasové folikuly, na které je vyvíjen nadměrný tlak, a to vede k nadměrnému vypadávání vlasů. Častá je například tvorba tzv. koutů po stranách hlavy.

    Pozor na utažený culík!
    Autor: Shutterstock.com

  • 2.

    Nenechte na ně

    Ochrana pokožky před slunečním zářením je pro mnohé samozřejmostí. U vlasů by tomu však nemělo jinak. Pobyt na sluníčku vlasy vysušuje, zvyšuje lámavost vlasů a třepení konečků. Sluníčko narušuje vlasové vlákno a vlasy jsou následně křehčí a náchylnější k jakémukoliv poškození. Chraňte raději své vlasy před ostrými slunečními paprsky kloboučkem nebo čepicí.

    Každá žena chce mít krásné vlasy
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Nepřehřívejte je!

    Bez fénu, kulmy nebo žehličky na vlasy se mnohé z nás neobjedou. Jenže vlasy s věkem ztrácení vlhkost a měkkost, a právě vlhkost ve vlasu je základem pro zdravé a lesklé vlasy. Obecně platí, že čím méně je používáme, tím lépe, a pokud se bez nich neobejdete, zkuste vlasy trápit co nejméně a vhodně regulovat teplotu žehličky, kulmy či fénu.

    Každá žena chce mít krásné vlasy
    Autor: iStock

  • 4.

    Stop gelům!

    Při použití vlasových přípravků s těžkou a lepivou strukturou buďte opatrní. Produkty, které jsou velmi lepivé a velmi těžko se z vlasů vyčesávají, je zatěžují a vysušují. Je tedy lepší se jim zcela vyhnout, nebo sáhnout po přípravcích s lehkou konzistencí, které vlasy nezatíží.

    Každá žena chce mít krásné vlasy
    Autor: istock.com

  • 5.

    Volte správný kartáč!

    Kartáčování a česání vlasů je pro krásné vlasy nezbytné. Ne každý kartáč je ale vhodný, a to zejména u delších vlasů. Špatná volba kartáče může vést k lámání a trhání vlasů. Vhodný kartáč poznáte podle štětin. Kadeřníci celebrit doporučí sáhnout po kartáči s kančími štětinami, které lehce klouzají po vlasech a stimulují pokožku hlavu, aniž by vlasy poškodily. 

    Každá žena chce mít krásné vlasy
    Autor: istock.com

  • 6.

    Dobře jezte!

    Barvu vlasů a kůže má na starosti melanin. Jeho dostatečné množství vyžaduje určitý podíl živin, minerálů a vitamínů. Pokud není naše strava dostatečně pestrá, hrozí nejen zhoršení kvality vlasů, jejich vypadávání, ale také jejich šedivění. Péči potřebuje i pokožka. Vhodné jsou nejrůznější přírodní séra. Ty se vmasírovávají do pokožky, stimulují vlasové cibulky a právě podporují tvorbu melaninu.

    Každá žena chce mít krásné vlasy
    Autor: istock.com

    Zdroj: protisedinam.cz

Dnešní horoskopy