Společnost Disney si v poslední době libuje v natáčení hraných verzí oblíbených pohádek. Po Popelce, Krásce a zvířeti, Aladinovi a Lvím králi se remaku dočká také Malá mořská víla z roku 1989. Už před nějakým časem byla oznámena představitelka titulní role – a strhla se obrovská vlna nevole. Kdo by totiž čekal, stejně jako v původní animované disneyovce, rusovlasou bělošku, ten by se nedočkal. Ariel si zahraje mladičká r’n’b zpěvačka Halle Baileyová, v níž se podle režiséra Roba Marshalla (58) snoubí mládí, nevinnost, výjimečná povaha a také úžasný hlas.

Ostatní role jsou také nadmíru zajímavé, zlou mořskou čarodějnici Uršulu si zahraje komička Melissa McCarthyová (48) a Arielina otce, krále Tritona, ztvární Javier Bardem (50). Jedinou neobsazenou rolí je zatím part prince Erika, který měl údajně odmítnout zpěvák Harry Styles (25), člen populární chlapecké kapely One Direction. Na rozdíl od výše zmiňovaných herců si však půvabná Halle na sociálních sítích musela pročíst celá kvanta rasistických urážek, a mnozí dívce dokonce vyčítali, že jim svým obsazením ničí dětství. Vznikla dokonce petice volající po jejím přeobsazení.

Sama zpěvačka označila příležitost hrát Ariel za svůj splněný sen, z haterů si vrásky nedělá a na svém instagramu sdílela obrázek černošské mořské víly. K obsazení jí dokonce pogratulovala i slavná jmenovkyně Halle Berryová. „V případě, že to potřebujete připomenout… Halle to dá! Gratuluji Halle Baileyové k této úžasné příležitosti, nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co dokážeš!“ napsala herečka na svůj osobní twitter poté, co jí mnoho zmatených fanoušků psalo nadšené zprávy v domnění, že právě Berryová, držitelka Oscara za ústřední roli v dramatu Ples příšer, si v nové Malé mořské víle zahraje.

Natáčení začne počátkem příštího roku a film dorazí do kin pravděpodobně v roce 2021. Kromě oblíbených hitů, jako je například Under the Sea (Pod hladinou) nebo Part of Your World (Tam toužím žít) Alana Menkena (70), by v něm měly zaznít i docela nové melodie a písničky, za nimiž bude stát spoluautor populárního muzikálu Hamilton, broadwayský skladatel Lin-Manuel Miranda (39).

Určitě se bude na co těšit, ostatně Baileyovou mezi sebou vítají i jiné „Disney princezny“. Například Naomi Scottová (26), která si ve filmovém zpracování Aladina zahrála Jasmínu, na sociální síť napsala: „Připravte se, tahle holka to tu nakopne!“

VIDEO: Nová verze disneyovky Aladin, která byla od 23. května k vidění v českých kinech.

Video
Video se připravuje ...

Nová verze pohádky Aladin, která byla od 23. května k vidění v českých kinech. Falcon

Fotogalerie
31 fotografií