Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bára Basiková: Petr byl můj nejlepší partner a mé nejkrásnější manželství

26. srpna 2019 | 06:00

Již téměř čtyřicet let se zpěvačka Bára Basiková (56) pohybuje na české hudební scéně. Někdo ji zná především jako Máří Magdalenu z muzikálu Jesus Christ Superstar, někdo jako sólovou rockovou zpěvačku, někdo jako Stříbrnou slavici. Jedno je ale jisté. Znají ji všichni.

Je o vás známo, že milujete cestování. Byla jste někdy někde sama?
Nebyla. Vždy jsem byla s rodinou nebo s kapelou. Vím ale, že bych s tím neměla problém. Jsem ráda sama. Teď už jsem několik let sama, nemám partnera a být sama mi vůbec nevadí. Už od dětství to tak mám. Jediné, čeho bych se mohla bát, je smutek. To, že chcete ty krásné zážitky s někým sdílet.

Takže vám samota nevadí?
Čas sama se sebou umím využít. Od té doby, co mám řidičák, což je necelý rok, často sednu do auta a prostě někam jedu. Člověk najednou přemýšlí úplně jinak, jinak se dokáže koncentrovat a jinak se cítí.

Stihla jste si někdy předtím užít život single, když jste byla třikrát vdaná?
Mezi mým druhým a třetím manželstvím jsem byla asi rok sama. Neskočila jsem hned po rozvodu do dalšího vztahu. Podle mě to ani nejde. Pokud s někým žijete a strávíte s ním určitý úsek života, tak člověk podle mě nemůže být připravený na další vztah, i když to skončilo takzvaně rozumně. Nejdřív si to v sobě musíte uzavřít, a až pak je člověk připravený jít dál. Partneři ihned po rozchodu bývají jen takoví převozníci, a to nemívá dlouhého trvání.

Jak dlouhý čas podle vás člověk po rozchodu potřebuje?
Já jsem si vždy potřebovala ujasnit spoustu věcí. Teď po rozvodu s Petrem mi trvá dlouho se z toho dostat a vše uzavřít. Petr byl můj nejlepší partner a bylo to mé nejkrásnější manželství. Nicméně mělo svou životnost a mělo to tak být. Snažili jsme se to zachránit, ale když dva lidi zjistí, že stojí na mrtvém bodě a nejsou šťastní, tak mi přijde přirozené a normální vydat se každý svou vlastní cestou a zachovat si úctu jeden k druhému.

Takže se u vás zatím žádný nový vztah nerýsuje?
Já zatím ani nechci. Petr už má novou partnerku. Scházíme se spolu, má Thedíka moc ráda a on má rád ji, což považuji za zásadní věc.

Vycházíte spolu s Petrem jako rodiče?
Díky tomu, že máme syna, jsme určitým způsobem spojeni navždycky a dnes spolu fungujeme líp, než když jsme byli manželé. Ohledně Theodora spolu normálně komunikujeme a já jsem za to velmi ráda. Máme střídavou péči po týdnu. Vždy, když je Theodor u něj, snažím se co nejvíc pracovat, abych se ten další týden mohla věnovat hlavně jemu.

Vedle Theodora máte i dvě dospělé dcery, jsou pro vás vaše dcery oporou?
Absolutně. Obě jsou úžasné. Jsou to moje spřízněné duše a trávíme spolu spoustu času, ať už během cestování nebo i co se týče večírků a mejdanů.

Jsou v brzké době v plánu nějaká vnoučátka?
Zatím ne. Teď si ještě užívám svého Theodora, který je pro mě velkou radostí. Samozřejmě se moc těším, až budeme mít v rodině miminko. Pro mě jsou děti to nejdůležitější v životě. Už jako dítě jsem děti milovala. V pubertě jsem byla vyhlášená chůva a hlídala jsem děti všem našim známým. Dnes jen lituji toho, že jsem na děti neměla víc času a že jsem jich neměla víc.

Celý rozhovor s Bárou Basikovou najdete v magazínu Blesk pro ženy, který seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v elektronické či tištěné podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>

Autor: iStock

Autor: red
Video se připravuje ...