Každé prázdniny hraje Stašována letních scénách a její pracovní diář je do posledního místa zaplněný. Bohužel diváci, kteří se na ni těšili na Letních shakespearovských slavnostech, se jí v představení Veselé paničky windsorské nedočkali.

Dříve bojovala o život

„Bylo nám oznámeno, že paní Stašová je dlouhodobě nemocná a místo ní představení odehraje Zuzana Slavíková,“ řekl Blesku jeden z diváků čtvrtečního představení. „Ano, dcera leží v nemocnici, kde dostává širokospektrální antibiotika. Někde něco chytila, nevím, jak se to jmenuje,“ sdělila Blesku Bohdalová s tím, že léčba je prováděna nitrožilně. K této účinnější metodě přistupují lékaři u těžších infekcí, aby hladina antibiotik v cílové struktuře rychle nastoupala.

O tom, že její dcera není typ, který by běhal po doktorech, se Bohdalová přesvědčila před třinácti lety, kdy ji musela dotáhnout k lékařce, a tím jí zachránila život, když jí odhalili boreliózu. Stašová o zákeřné nemoci neměla tušení. Na výletě ji kouslo klíště, herečka si však ničeho nevšimla, a i když se jí na lýtku objevila skvrna, nevěnovala tomu pozornost.

Špitály nenávidí

„Byla to taková červenobílá mapka. Já si toho ani nevšimla, jen pár kamarádů mě na to upozornilo. Mávla jsem nad tím rukou,“ vzpomínala. Návštěvě doktora se bránila tak dlouho, až to došlo do takového stadia, že musela zakročit její matka.

„Do motolské nemocnice k paní doktorce Měšťákové jsem přišla pět minut před dvanáctou,“ řekla Stašová. Strávila tam tehdy tři měsíce. Borelióza v Simonině těle zjevně dlouho spala, teď se probudila a uspat ji znovu dokážou jenom silné léky...

Fotogalerie
107 fotografií