Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak začala jejich velká láska? Takhle se daly dohromady královské páry

6. září 2019 | 06:00

Přestože musí členové královské rodiny dodržovat přísná pravidla, co se lásky týče, nejsou podmínky tak striktní. Doby, kdy si museli brát někoho, koho určili rodiče, jsou už dávno pryč. Podívejte se, jak se daly dohromady nejsledovanější královské páry.

Královna Alžběta II. a princ Philip

Poprvé se setkali v roce 1934 na královské svatbě. Alžbětě bylo v té době osm a princi Philipovi třináct let. Po prvním setkání si začali dopisovat, ale setkat se mohli až po válce. V roce 1946 požádal Philip krále Jiřího VI. o dceřinou ruku. Tomu se však její nápadník moc nezamlouval. Nelíbilo se mu například, že ženich nemá žádné jmění a je jiného náboženského vyznání. Alžběta si ale sňatek nakonec prosadila a 20. listopadu roku 1947 proběhla svatba. Letos královský pár oslaví dvaasedmdesáté výročí.

Královna Alžběta II. a princ Philip
Autor: profimedia.cz

Princezna Diana a princ Charles 

Lady Diana pocházela z významné aristokratické rodiny, a tak měla ke královské rodině blízko. Vyrůstala na královských statcích a často si hrála s nejmladšími syny královny Alžběty Edwardem a Andrewem. S Charlesem ji seznámila její starší sestra Sarah, která v té době s princem randila. Další setkání proběhlo v roce 1980, kdy spolu začali chodit. Svatba proběhla o šest měsíců později a bohužel neměla šťastný průběh ani konec.

Princ Charles a Diana
Autor: profimedia.cz

Vévodkyně Camilla a princ Charles

Princ Charles se s Camillou seznámil ještě dříve než s lady Dianou. Potkali se na jednom večírku v roce 1971, kde je seznámila společná kamarádka. Prostořeká Camilla položila princi provokativní otázku: „Moje prababička měla poměr s vaším pradědečkem. Co s tím uděláme?“ Její humor se Charlesovi líbil natolik, že spolu začali hned randit. Princ však musel k námořnictvu, aby si odbyl armádní výcvik. Vrátil se o osm měsíců později, ale to už byla Camilla zasnoubená s Andrewem Parkerem Bowlesem. Ten ji však začal brzy podvádět a Camilla tak obnovila poměr s princem Charlesem. Oficiálně se dali dohromady až po smrti princezny Diany.

Princ Charles a Camilla
Autor: Profimedia

Na nejsledovanější královské páry se podívejte ve fotogalerii:

Vévodkyně Kate a princ William

Studentská láska, která dospěla v pevné a šťastné manželství. Tak by se dal popsat vztah vévodkyně Kate a prince Williama, kteří se znají od svých osmnácti let. Potkali se v roce 2001 na univerzitě St. Andrews, kde oba studovali historii umění. Stali se z nich blízcí přátelé a chodit spolu začali o dva roky později. Na nějakou dobu se však jejich cesty rozpojily. Oba si potřebovali pár věcí ujasnit a trochu se najít. Jejich láska byla ale silnější a nakonec je spojila zase dohromady. Přestože Kate nepochází z urozené rodiny, královna souhlasila se sňatkem a v roce 2011 proběhla svatba. Dnes spolu mají tři děti a všichni patří mezi oblíbené členy královské rodiny. 

Vévodkyně Kate a princ William
Autor: Profimedia.cz

Vévodkyně Meghan a princ Harry

Tomu, že se členkou královské rodiny stane americká seriálová hvězda, by nejspíš nikdy nikdo nevěřil. Osud měl však jiné plány, a když se princ Harry seznámil s Meghan Markle, byla to láska na první pohled. Rande naslepo jim domluvila společná kamarádka Violet von Westenholz a od té doby bez sebe neudělali ani krok. Když se Harry rozhodl, že si Meghan vezme, musela královna Alžběta přivřít obě oči. Meghan byla americká herečka a ještě k tomu rozvedená. Nakonec však sňatek povolila a minulý rok v květnu proběhla velkolepá svatba. Letos v květnu se královskému páru narodil syn Archie.

Meghan, Harry a Archie
Autor: Profimedia

Autor: Aneta Valešová