Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Vraždu čerpadlářky Jany Š. (†58) začal řešit soud: Střelci hrozí výjimečný trest

Aktualizováno -
5. září 2019
19:53
Autor: ČTK - 
5. září 2019
17:35

Loňským přepadením benzinky v Nelahozevsi na Mělnicku, při němž byla zastřelena čerpadlářka, se ve čtvrtek začal zabývat Krajský soud v Praze. Obžalobě čelí dva muži, David Š. (33) je souzen za vraždu a nedovolené ozbrojování, Ivan H. (27) je stíhán kvůli loupeži. Hlavní líčení bude pokračovat v pátek.

Pražský krajský soud se ve čtvrtek začal zabývat případem vraždy čerpadlářky Jany Š., kterou při loupežném přepadení údajně zastřelil 32letý David Š. Jeho komplic Ivan H. je obviněn z loupeže. Podle informací televize Nova se Ivan H. omluvil rodině zavražděné ženy. Vraždit se prý původně nemělo, lupiči s sebou měli náčiní ke spoutání obsluhy.

„Ve věci byla dnes přečtena obžaloba, proběhly výpovědi obžalovaných a některých svědků a bylo také provedeno dokazování listinami. V dalších dnech by hlavní líčení mělo pokračovat výpověďmi svědků a znalců,“ uvedla mluvčí krajského soudu Hana Černá.

Šindlerovi hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest, Hollitzer může být potrestán maximálně deseti lety vězení. Podle serveru TN.cz, který na čtvrteční jednání upozornil, vyslechne soud v hlavním líčení mimo jiné znalce z oborů biologie, genetiky nebo chemie.

Tragédie, která vyvolala velkou pozornost veřejnosti, se stala loni v noci na 3. prosince, kdy maskovaní muži vtrhli na čerpací stanici. Jeden měl krátkou střelnou zbraň, kterou podle policie zastřelil osmapadesátiletou čerpadlářku. Lupiči podle dřívějších informací policie odcizili pokladnu s deseti tisíci korunami, tři kartony cigaret a další drobnosti za zhruba 20 tisíc korun.

Kriminalisté zadrželi podezřelé v polovině ledna v Kralupech nad Vltavou a ve Vojkovicích na Mělnicku, přičemž druhého z nich obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy a nedovoleného ozbrojování. Oba muži skončili ve vazbě.

Video  Podezřelí z vraždy čerpadlářky Jany (†58) byli u soudu.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

jasnovidec01 ( 6. září 2019 08:56 )

Aspoň 20 let,ale bez možnosti propuštění vrahoun

snehuIak ( 5. září 2019 21:37 )

On měl Havel nějaký děti ty tele?

vagin-analev ( 5. září 2019 20:41 )

Hlavně aby to nebyla kampaň a účelovka. Jako u Bureše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání