Vyzkoušet si řídit skutečné letadlo či vrtulník dnes může opravdu každý. Stačí hodina teorie a pak už se posadíte se do kokpitu spolu se zkušeným instruktorem. Snadno tak zjistíte o čem doopravdy pilotování je, a že je to mnohem snazší, než se na první pohled zdá.

Vrtulník i malý ultralight, přistát se dá také na Ruzyni

Někoho přitahují malé ultralighty, jiný by nejraději usedl do vrtulníku. V 21. století je možné všechno! Čím velkolepější stroj si vyberete, tím víc si pochopitelně připlatíte. Ceny se pohybují v tisících korun, pokud nebudete požadovat nic speciálního, bez problémů se vejdete do pěti tisíc. Na druhou stranu jsou tu speciality, za něž se ale rozhodně vyplatí trochu si připlatit. Například přistání na Ruzyni. Věděli jste, že je možné s malým letadlem přistát na letišti Ruzyně a na vlastní oči vidět pohledy, které vidí pouze piloti velkých dopravních strojů. Když budete mít štěstí, můžete klidně přistávat jako druhý za Airbusem ČSA. Vždy záleží, jak moc velký fanda letectví a pilotování jste, jestli vám stačí být pilotem na zkoušku, nebo toužíte po něčem opravdu extra, zážitek se najde pro každého.

Autor: Pilotem na zkoušku

Teď v létě se nabízí dovolená, kam si sami doletíte

Když už se bavíme o těch extra možnostech, rozhodně nemůžeme vynechat vyhlídkové lety do zahraničí. Největší letecká společnost realizující letecké zážitky v ČR, Pilotem na zkoušku, nabízí možnost pilotovat i mimo naši republiku.

Kdo touží po moři, ten se může letadlem Cessna vydat na tříhodinovou cestu na chorvatský ostrov Lošinj. Žádné čekání na letišti, žádné složité odbavování a čekání ve frontách. Po příjezdu na letiště můžete být za dvacet minut ve vzduchu. Celý výlet trvá tři dny, ostatně do letadla si kvůli váze ani nemůžete sbalit na týden, avšak zážitek je to neuvěřitelný.

Jelikož je z výšin krásný pohled na vrcholky hor, jeden z evropských výletů je zaměřený přímo na přelet nad Alpami. Přistává se v Salzburgu, letí se asi 2,5 hodiny a z výšky si prohlédnete místa, která běžný smrtelník jen tak neuvidí. Včetně blízkého průletu kolem nejvyšší hory Rakouska, Grossglockneru. Let je navíc spojený s návštěvou legendárního Hangáru 7 na letišti v Salzburgu, kde si prohlédnete nejrůznější typy letadel ze sbírky společnosti Red Bull.

A zvládnu to?

Pro žádný z leteckých zážitků nepotřebujete předchozí zkušenosti. Nezbytné je jenom nadšení a dobrá nálada. Pilotování letadla není až tak složitá práce, když vedle sebe máte zkušeného instruktora, který kdykoliv poradí, případně vezme řízení za vás. Ve ztížených podmínkách se navíc samozřejmě nelétá a máte tak jistotu, že když se letí, čeká vás krásný zážitek.

Dopřejte si i vy výlet, na který se nezapomíná!

Více informací lze najít přímo na www.pilotemnazkousku.cz.