Pátek 13.! Kde se rčení o neštěstí vzalo?

Na Velký pátek byl ukřižován Ježíš Kristus a při Poslední večeři sedělo u stolu třináct apoštolů a ten třináctý z nich byl Jidáš, který Krista zradil. I Židé považovali třináctku za nešťastnou, protože třináctým písmenem v hebrejské abecedě je písmeno M, což je první písmeno ve slově Mavet, které znamená „smrt“.

Hmatatelně dopadly následky pátku třináctého na templáře. V pátek 13. října 1307 začal francouzský král Filip IV. Sličný s pronásledováním a zatýkáním rytířů řádu, po kterém následovalo mučení a popravy mnoha z nich a poté zánik řádu. Od tohoto dne následovníci templářů považovali pátek třináctého za ďábelský a nešťastný den. K děsivé pověsti pátku třináctého přispěla i stejnojmenná série amerických hororů.

 4. tipy, jak dostat 13. pátek na svou stranu

1. Pokud plánujete cestu, vyberte si tento termín. Je dost pravděpodobné, že v letadle bude víc volných míst, zrovna tak ve vlacích a autobusech.

2. Naplánujte si na toto datum obchodní jednání, je pravděpodobné, že se váš partner bude držet v rozhodování zpátky.

3. Pátek třináctého je také ideálním dnem pro svatby, termín v atraktivní lokalitě budete na pátek třináctého získávat snadněji.

4. Máte rádi riziko? Potom se v pátek můžete omluvit z práce s tím, že trpíte silnou paraskavedekatriaphobií (chorobný strach z čísla třináct). Pokud máte výjimečně empatického šéfa, možná vám to projde. Kde vzal pátek třináctého svou špatnou pověst? 

Úplněk v rybách

Úplňky v Rybách bývají velice silné, vytáhnou na povrch emoce i předtuchy. Právě takový plný Měsíc nás čeká v sobotu 14. září už v 6.30 ráno.

Co od něj po pátku třináctého můžete čekat?

Když probíhá úplněk Ryb, přicházejí situace, které mnohým změní život. Vztahy, intuice, emoce, mnoho z toho, čeho jste si dosud nevšimli, najednou vidíte v plné nahotě. V tomto období se dobře komunikuje, například s anděly a jinými bytostmi. Tyto dny jsou pod vlivem vody a mají modrou barvu. Proto je vhodné používat vodu jako součást rituálu, který budete dělat. Vodu využijte jako prostředek, který vám umožní dosáhnout cíle.

Vodní jasnovidný rituál Petry Alraune

Skleněnou mísu naplňte vodou a ve chvíli, kdy se objeví na obloze úplněk, vezměte mísu oběma rukama a vystavte ji světlu Měsíce. Dívejte se pozorně na hladinu vody. Můžete mít pocity slabosti, může se vám zatočit hlava, postupujte však beze strachu dál. Kontakt s vodou vás nabije energií, na její hladině ale můžete spatřit i budoucnost nebo minulost. Každopádně je to velmi působivé duchovní cvičení.

Dožínkový úplněk

Září je dobou sklizně a tento úplněk zvěstoval dobu dožínek a oslav bohaté úrody.

ÚPLNĚK V RYBÁCH

ZÁKLADNÍ ENERGIE: Vizionářství, telepatie, inspirace, soucit, tvořivost, oddanost, starostlivost, mír

BARVA: Karmínová

ZÁKLADNÍ ŽIVEL: Voda

VYHNĚTE SE: Pochybnostem

POZOR NA: Nelogické odůvodňování

ZÁKLADNÍ LUNÁRNÍ ŽIVEL: Voda

ZÁKLADNÍ SOLÁRNÍ ŽIVEL: Země

DOPORUČENÉ RITUÁLY PŘI ÚPLŇKU: Analýza snů a meditace, pomáhání druhým, uzdravování, věštění

VIDEO: Ilona Csáková čarovala pro zdraví Gotta! Posílala mu energii na dálku!

Video
Video se připravuje ...

Ilona Csáková čarovala pro zdraví Gotta! Posílala mu energii na dálku! Blesk TV