Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslankyně chce zákonem zakázat prdění v letadlech: Puch prý může vést i k násilí

Autor: Darina Jíchová - 
13. září 2019
20:20

Parlament zvažuje úpravu zákona, který se zabývá přestupky na palubě letadla. Keňská poslankyně Lilian Achiengová Gogová přišla s návrhem, aby se mezi dosavadní přečinění zařadilo také prdění. Podle ní uvolňování větrů v letadle způsobuje „nepohodlí, rozpaky a nejistotu“. Politička se domnívá, že by to mohlo vést až k násilí na palubě, a navrhuje, aby posádka začala distribuovat léky proti nadýmání a plynatosti mezi pasažéry, napsal deník Daily Mail.

Odcházení plynatosti je v keňském parlamentu velké téma. Minulý měsíc totiž muselo být přerušeno zasedání, protože jeden z poslanců si upšoukl a ostatní zákonodárci ho obvinili ze „znečišťování vzduchu“.

Potom, co si politik „ulevil“, vypukla v jednací síni vášnivá debata. Poslanci obviňovali jeden druhého. „Já to nebyl, ale vím, kdo se uprdnul,“ hádali se. Jejich při přerušil až předseda Sněmovny, který své asistenty vyzval, aby donesli osvěžovač vzduchu.

Snad proto poněkud bizarní návrh Cogové její kolegy zase tak nešokoval. „Je jedna docela iritující věc, ke které na palubě dochází, a to je míra prdění v letadle,“ začala Cogová. „Tento problém způsobuje obavy a nepohodlí, což může vést až k výtržnostem,“ vysvětlila poslankyně. Navrhla proto, že by posádka měla mít k dispozici léky proti nadýmání a plynatosti, které by rozdala pasažérům.

Poslankyně brojí i proti pití na palubě

„Uvolňování větrů na palubě je hrozné a vyvolává to roztržky,“ prohlásila politička, během svého projevu zněla, jako by mluvila z vlastní zkušenosti. Zabývala se i jedním z nejčastějších přestupků cestujících, a to „přehnaným“ pitím alkoholu v letadle.

Zákonodárkyně zašla tak daleko, že navrhla, aby měly aerolinky k nahlédnutí lékařské záznamy pasažérů, podle kterých by určily, jestli člověk vůbec může dostat nějaký alkoholický drink.

Pohybovenadany ( 13. září 2019 23:28 )

Nechtěl bych letět v Zemanově letadle. To se v něm můžou čakany věšet !

agfor ( 13. září 2019 23:07 )

Prdění na veřejnosti - jedna z mála věcí, které nám "demokratická" vláda ještě nezakázala. Ale není všem dnům konec. Třeba si to uvědomí ekoteroristé.

Zobrazit celou diskusi