Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak se správně starat o pokožku po létě?

17. září 2019 | 00:00

Slunce, koupání, opalování a pláž - to vše neodmyslitelně patří k létu. Léto je pro mnohé znamením odpočinku. Bohužel vlivem slunečního záření, občasného působení bazénové chlóru či mořské vody, naše pokožka trpí. Koncem léta bývá matná, hrubá a bez života. Jak se chránit a co nám může hrozit, když péči o pokožku zanedbáme?

Sluneční záření dodává kůži hezkou hnědou barvu, ale je důležité si uvědomit, že jeho působení není příliš bezpečné. Může způsobovat poškození buněk a jeho následkem vznikají v krajním případě i kožní nádory.

Mezi nejčastější druhy nádorů patří bazaliom a nejnebezpečnějším je melanom, který velmi rychle metastazuje. Základním pravidlem, jak se chránit před nepříznivými vlivy slunečních paprsků, je nespálit se a o kůži pravidelně pečovat.

Co dělat, když se spálíte?

Pokožka je působením slunečního záření suchá, dehydratovaná a olupuje se. Proto je nutná její hydratace a důkladné promazávání. Při spálení je vhodné zklidnění krémy s obsahem panthenolu nebo s výtažkem z rostliny cica. Při následném olupování je vhodné použití peelingu, aby byly buňky odstraněny a kůže byla opět hladká.

TIP: Hledáte péči, kterou důkladně vyživíte sluncem namáhanou pokožku? Sáhněte po tělovém mléku Cica Repair od značky Mixa, odborníka na citlivou pleť. Obsahuje ureu a panthenol a okamžitě tak vyživuje extrémně suchou pokožku, obnovuje ji a zanechává jemnou na dotek.

Autor: Mixa

Hydratujte zevnitř i zvenku

Opálené pokožce často chybí dostatek hydratace, proto ji i po létě pravidelně ošetřujte tělovým mlékem nebo krémem, ideálně 2x denně. Důležitá je i celková hydratace. Poctivě odplňujte tekutiny a v průběhu dne dostatečně pijte, především neslazené nápoje.

Autor: MUDr. Lucie Jarešová

 

Autor: Prezentace klienta
Video se připravuje ...