„Jde o neidentifikovatelný vzdušný fenomén,“ potvrdil webu CNN mluvčí námořnictva Joe Gradisher. Tři videa, která se na veřejnost dostala k nelibosti úřadů v období mezi listopadem 2017 a březnem 2018 tak podle americké armády skutečně zachycují UFO.

Co je UFO?

Jestli jde o vesmírný koráb mimozemšťanů, nadpřirozený jev nebo například letící topinkovač, není jasné. UFO znamená doslova „unidentified flying object,“ tedy neidentifikovaný létající předmět. Záznamy však jsou skutečně pravé a nikdo je nezfalšoval. Ani armáda nemá zdání, oč by mohlo jít.

Je to hlavně poprvé, co se k otázce pravosti podobných materiálů postavilo námořnictvo skutečně čelem. Na videu z roku 2004 zachytily senzory předmět, který byl extrémně rychlý. Natočen byl na levé straně obrazovky, než odletěl tak nečekaně, že ho senzory nedokázaly znovu zaměřit.

Autentický rozhovor pilotů

Na dvou záznamech, které byly oba pořízeny v roce 2015, jsou dokonce natočeny hlasy pilotů. „Je to po**aný dron, brácho,“ říká muž kolegovi. „Můj bože! Letí proti větru. Podívej se na tu věc, v*le!?“ říká dále. Tak co myslíte, že to bylo? Věříte, že šlo o vetřelce z vesmíru, anebo spíš uvěříte, že šlo o výše zmíněný přístroj na opékání chleba?