Vše se mělo stát v roce 2014 v Horšovském Týně na Domažlicku. „Maskovaný zelenou kuklou a se zbraní v ruce přepadl dívku (17), která se vracela domů. Mířil na ni zbraní a chtěl peníze,“ řekl státní zástupce Jakub Kubias.

Dívka lupiči dala 100 Kč, ale tím drama ještě neskončilo. „Uchopil ji za ruku a odvedl do rohu k bytovce, kde jí nařídil, aby si klekla a orálně ho uspokojila. Když se dívka rozplakala a prosila ho, že to dělat nebude, sdělil jí, ať není blbá, že má zbraň, kterou na ni po celou dobu mířil,“ uvedl Kubias.

Dívka to ale odmítla udělat, a tak ji nakonec pustil. „Řekl jí, že nechce, aby volala policajty, a nařídil jí, kudy má jít a aby se neotáčela. A pak odešel,“ dodal státní zástupce.

Nic prý neudělal

Vladimír P. vinu odmítá. „Nic takového jsem neudělal a nemám k tomu co říci. Plynovou pistoli jsem měl, ale až od roku 2016 a tu jsem pak zlikvidoval. V době, kdy se to stalo, jsem také neměl žádnou kuklu. Proč bych chtěl 100 Kč, když můj příjem byl tehdy 17 800 Kč. Rovněž jsem měl platební kartu, na které bylo 96 tisíc Kč, a vlastnil jsem dvě auta v hodnotě 230 tisíc Kč,“ uvedl.

Vydával se za známého hokejistu

Vladimíra P. loni klatovský soud potrestal tříletou podmínkou. Vydával se totiž za hokejového reprezentanta a extraligového útočníka Davida Stacha. Na sociálních sítích tak vylákal ze čtyř dívek jejich fotografie, na kterých byly nahé. Ty si myslely, že komunikují se známým sportovcem.

Vladimír P. je pak vydíral. Vyhrožoval jim, jestli s ním nebudou mít sex, tak jejich lechtivé snímky zveřejní. Nejmladší dívce bylo tehdy 17 let. Také jim posílal video, na kterém onanuje.  

Nevinu prokázal svléknutím před policií

Hokejista David Stach vůbec netušil, že na internetové seznamce někdo vystupuje jeho jménem. Když ho varovali kamarádi, nejdříve nad tím mávl rukou. Teprve když za ním přišli policisté, že je na něj podané trestní oznámení kvůli sexuálním výhrůžkám, začal vše brát vážně.

„Policisté si nejdříve mysleli, že já jsem ten viník. Protože jsem už ale věděl, že muž na videu, které dívkám posílá, onanuje, tak jsem se před policisty svlékl, a tak jsem jim mohl hned ukázat, že to nejsem já,“ uvedl tehdy Stach.

Soud s Vladimírem P. kvůli loupeži a znásilnění byl ve čtvrtek u Krajského soudu v Plzni odročen. Nedostavila se svědkyně. Líčení tak bude pokračovat v říjnu.

VIDEO: Lupiče, který v Plzni přepadl barmanku, policisté přivezli z Německa.