Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

UFO recese? Vpád do zakázané Oblasti 51 byl naplánován na páteční poledne

Autor: yks, shp - 
20. září 2019
13:34

Den D nastal. Na pátek byl naplánován útok nadšenců na Oblast 51 v americké Nevadě. Jeho cílem má být odhalení utajované existence mimozemšťanů. Z recesistické akce se stal internetový fenomén. Desítky nadšenců se na místě nakonec skutečně ukázaly.

Všechno začalo facebookovou událost akcí Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us (česky Zaútočíme na Oblast 51, všechny nás zastavit nemůžou). Tu na nejpopulárnější sociální síti založil student Matty Roberts (21). Nakonec ji v obavách zrušil, protože se událost dočkala nebývalé pozornosti. 2,1 milionu lidí totiž uvedlo, že se jí zúčastní.

Záplava memů

Další 1,5 milionu kliklo, že k Oblasti 51 možná přijede. Celý internet stále žije útokem na ostře střežený vojenský objekt. Po sociálních sítích kolují stovky memů – vtípků parodujících atak na základnu. Skutečný útok by na ni však byl velký problém. Vojáci totiž mají povoleno střílet po každém, kdo by se do zakázaného prostoru probojoval.

Oblast 51 je otevřený výcvikový areál pro americké letectvo a chceme odradit každého od pokusu vniknout do areálu, kde cvičí americké ozbrojené síly. Americké letectvo je neustále připraveno chránit vlast a její majetek,“ řekla pro The Washington Post mluvčí letectva USA Laura McAndrewsová.

Nadšenci nakonec dorazili

Ve městě Rachel, které se nachází u základny, se přesto v pátek objevily desítky lidí. Jde o nadšence do UFO, kteří však dosud nijak Oblast 51 nenarušili. Na místě proběhne hudební festival a je na něm k zakoupení spoust upomínkových předmětů s tematikou mimozemšťanů. Ty tam však místní prodávají celý rok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání