Smrt hororového velikána, který se podle webu Bloody Disgusting objevil ve více než 150 filmech, seriálech a dalších projektech, oznámila na sociální síti jeho výrazně mladší manželka (47) Susan L. Oberg, kterou si vzal Haig před dvanácti lety. Z jejích slov je patrné, jak Siga, jehož civilní jméno bylo Sidney Eddie Mosesian, opravdu milovala až do poslední chvilky. K příspěvku přidala i foto, jak ho držela až do smrti za ruku.

V sobotu 21. září 2019 moje světlo, mé srdce, má pravá láska, můj král, druhá polovina mé duše, Sidney, odešel z této říše do té další. Vrátil vesmíru zářící hvězdu na jeho nebesa. Byl můj anděl, můj manžel, můj nejlepší přítel a vždy bude. Zbožňoval svou rodinu, své přátele a své fanoušky. Všechny nás to šokovalo. Jako rodina žádáme, aby naše soukromí bylo respektováno v době, kdy se budeme rmoutit,“ napsala Sigova manželka dojemně na instagramu.

Dvorní herec Roba Zombieho

Sig Haig byl během své kariéry velmi aktivní. Proslul však především jako hororový herec. Jeho nejvýraznější rolí je Kapitán Spaulding, který se objevil v brutálních a krvavých filmech režiséra a metalisty Roba Zombieho (54) Dům tisíce mrtvol a Vyvrženci z pekla. Svou nejslavnější roli si zopakoval těsně před svou smrtí v nadcházejícím snímku Tři z pekla. V něm však bude mít podle slov Zombieho jenom malý štěk. Mohou za to právě jeho zdravotní problémy, které ho sužovaly před smrtí.

Asi před třemi týdny jsme začali natáčet a já dostal telefonát od Sida a on mi říká: Víš, jsem už nějaký čas v nemocnici... A poté mi to všechno začalo dávat smysl, protože pokaždé to bylo: Ach, přišel Sid na zkoušku kostýmů? Ne, odložil ji znovu. Přišel na tohle? Ne, musel to odložit,“ vysvětlil Zombie Bloody Disgusting. Vše tedy nasvědčovalo tomu, že čas Sida se blíží ke konci. Fanoušci hororů mohou být vděční, že se jako Kapitám Spaulding objeví před kamerou alespoň ještě jednou.

Nejenom Kapitán Spaulding

Haig za svůj život natočil nespočet hororů. Zazářil už ve snímku Spider Baby z roku 1968. Další velká role přišla s kultovním sci-fi THX 1138 George Lucase. Dnes známe Haiga nejenom jako Kapitána Spauldinga, ale také z rolí v dalších známých hororech jako Noc oživlých mrtvol 3D, House of the Dead 2, Hatchet 3 nebo Halloween (2007). Ten děsivě vyhlížející prcek vždy naháněl divákům mráz na zádech a bude i nadále po své smrti.

Fotogalerie
24 fotografií