Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mladého orangutana postřelili 130krát a pak ho posekali mačetou: O jeho život bojoval mladý veterinář

Autor: shp - 
24. září 2019
05:15

Na Borneu ho na pláži, kde se pěstují palmy kvůli oleji, napadli pytláci. 130krát ho postřelili a pak, aby zemřel, ho ještě posekali mačetou. Mladý orangutan se však dál houževnatě držel života. Jeho jedinou nadějí se stal britský veterinář Paul Ramos, který se ho ze všech sil snažil zachránit.

Ramos z univerzity ve Stratfordu nad Avonou přijel na Borneo natáčet opatření podnikaná na záchranu orangutanů. Teď byl jedinou nadějí umírajícího lidoopa a dělal vše, co mohl, aby zvíře zachránil. „Dostali jsme telefonát od správců. Byl tam zraněný orangutan, kterého našli u plantáží na palmový olej,“ řekl podle Mirroru.

Bylo zřejmé, že umírá a že jsme tam asi přišli pozdě. Té noci jsem viděl, jakých věcí jsou lidé schopni. Na druhou stranu jsem viděl také úžasné věci, kterých jsou lidé schopni, aby zachránili zvířata,“ dodal veterinář.

Ramos dělal, co mohl, ale bohužel se mu ani přes veškerou snahu nepodařilo zvíře zachránit. „Toto jsou zvířata s emocemi, historiemi a rodinami,“ řekl smutný zvěrolékař. Mirror dodal, že každý den kvůli pytláctví zmizí ze světa 25 těchto ohrožených a úžasných tvorů. 

sigmae ( 24. září 2019 12:45 )

doporučuji důsledně číst složení potravin, palmový olej je v tyčinkách, zákuscích, sušenkách, psích granulích a kdoví v čem ještě a tyto výrobky nekupovat

henrybonniehanss ( 24. září 2019 09:08 )

Obdivuji všechny lidi kdo mají ty "koule"tam jít a čelit ty bezmoci čelem...nejde ani i strach,ze mne někdo sejme,ale spis to že by to moje pumpa nevydržela....posla bych smut­kem,vz­tekem­,bez­nade­ji a lítostí za ty nádherné nevinné bytosti jenz nemaji oporu a zastání v dnesnim hrabivem světě kde vladnou nenazrane korporace a jakykoliv zivot...i ten váš i můj neznamena vubec nic,natož život opice....rikam si jak sw vubec bránit tedy pokud se jeste jde vymanit ze zavislosti na právě těch nadnarodnich kolosech jenz jen jejich nejvzdalenejsi a nejtensi chapadylka se jmenuji treba Tesco...Kaufland nebo Walmart...to uz snad ani nejde...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání