Když se Hella dozvěděla, že Karel svádí nejtěžší boj v životě, okamžitě zasedla k počítači a napsala velkému příteli svého manžela povzbuzující vzkaz. A poprosila někdejšího Gottova tajemníka Jana Adama (55), aby ho Slavíkovi prostřednictvím Blesku tlumočil. „Zůstaň silný. Nikdy nejsi sám. Jsme všichni s tebou a posloucháme tvůj nádherný hlas,“ píše půvabná Němka v dopise Karlovi.

Legendární představitel apačského náčelníka považoval Gotta za jednu z největších pěveckých hvězd v Evropě všech dob. Byli velcí kamarádi. Slavík jezdil pro Vinnetoua na letiště do Ruzyně, brázdil s ním Václavské náměstí, zval ho na Bertramku, nosil indiánskou čelenku, kterou mu Pierre věnoval, a dokonce se s ním vydal na mamutí turné 57 koncertů po německy mluvících zemích. A tehdy – to se psal rok 2007 – s nimi jeden koncert v Drážďanech absolvoval i Blesk.

Oba pánové bydleli na turné ve stejných hotelích a po večerech se rozhodně nenudili. „Já piju denně alespoň jednu skleničku červeného vína. Je to obrovsky zdravé, tak si s Karlem dáváme společně do nosu,“ prozradil tenkrát Brice. „A Pierre je i tady na koncertech dobře zásobený. Přivezl k vínu fantastické sýry, takové ty velmi aromatické,“ komentoval Karel s tím, že kvůli tomu debužírují raději na pokojích. „S Karlem se přitom moc vždycky nasmějeme. Rád poslouchám jeho vtipy,“ prozradil rozšafně Brice. 

A jeho žena to po letech potvrzuje, když píše Gottovi: „Vždycky jsi ho uměl rozesmát jako nikdo jiný. Zpíval jsi pro něj jako pravý přítel!“ Dnes už Hella s úsměvem vzpomíná, jak Pierre s Karlem pózovali fotografovi Blesku v hotelové restauraci v Drážďanech s křupkami v nose.

Tehdy se na svého muže zlobila, stejně prý jako na Karla manželka Ivana (43). „A teď to udělej, Karle, taky!“ vyzýval Slavíka slavný Apač, když už měl křupky v nose. Gott nejdřív váhal, pak ho ale následoval. „Kdyby nás viděla Pierrova Hella, ta by nám dala. Je na něho velmi přísná!“ smál se tehdy Karel, kterého Brice manželka dodnes velmi obdivuje.

Doma s Pierrem měli dokonce sbírku Karlových desek, které často a rádi poslouchali. A když teď Hella na Pierra vzpomíná, často si k tomu pustí »zlatý hlas z Prahy«. Není tedy divu, že na Slavíka teď intenzivně myslí a drží i za manžela pěsti..

Dopis Karlovi

Můj milý Karle, právě na Tebe moc myslím a na naše krásné společné momenty s naším milovaným Pierrem. Vždycky jsi ho uměl rozesmát jako nikdo jiný. Zpíval jsi pro něj jako pravý přítel. Moc si tě vážil, respektoval Tě a měl Tě opravdu moc rád. Vždycky Tě budeme mít rádi. Pierre tam nahoře a já tady kousek vedle. Pierre Ti sesílá silou anděla spoustu prozářené energie. Život je pro nás všechny velkou zkouškou. Potom nám zůstane jen láska. Zůstaň silný. Nikdy nejsi sám. Jsme všichni s tebou a posloucháme Tvůj nádherný hlas. Tvá Hella

Fotogalerie
55 fotografií