Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ve mlýně u Příbrami našli zavražděnou Miládku (†8)! Policie má novou stopu v 64 let neobjasněném případu

Už 64 let zůstává vražda osmileté holčičky v Čenkově na Příbramsku velkou a neobjasněnou záhadou.
Už 64 let zůstává vražda osmileté holčičky v Čenkově na Příbramsku velkou a neobjasněnou záhadou.  (Autor: Tonda Tran)
Aktualizováno -
26. září 2019
06:46
Autor: DH - 
25. září 2019
18:30

Už 64 let zůstává vražda osmileté holčičky v Čenkově na Příbramsku velkou a neobjasněnou záhadou. Tedy, až do těchto dnů. Na dveře příbramské policie totiž zaklepala seniorka (90), která tvrdí, že za zabitím dítěte stál její manžel.

Byl rok 1955, konkrétně 11. října, a středočeská vesnička Čenkov v ten den zažila jednu z největších záhad ve své historii. „Tento den nikdy nevymažu z paměti, celá obec byla tehdy na nohou,“ řekl serveru Příbram.cz nynější starosta obce Jiří Hauptman. Se zavražděnou Miladou chodil do školy a byli přáteli.

K čemu přesně toho dne došlo? Do školy tu vyrazila tehdy osmiletá dívenka Milada, ale do lavice už neusedla. Ještě ten den ji místní nalezli u Medalova mlýna mezi Čenkovem a Dominikálními Pasekami mrtvou. Případ se dlouho nedařilo objasnit a tehdejší Sbor národní bezpečnosti nad vším kroutil hlavou. Okolnosti případu nebyly nikdy zveřejněny a případ skončil mezi nevyřešenými.

Teď ale nastal zvrat. Policie v Příbrami totiž přijala oznámení od devadesátileté seniorky, která mužům zákona přiznala, že vraždu Milady spáchal její manžel. Případ tak byl znovu otevřen. „Informace prověřujeme a zjišťujeme okolnosti,“ řekla pro Příbram.cz policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Bohužel, i kdyby policie skutečně zjistila, že je vrahem senior, těžko ho může potrestat.  V 64 let starém případu vraždy bude hrát roli takzvaná promlčecí doba. Po jejím uplynutí přestává být čin postižitelný. U vraždy taková doba uplynula již 20 let po činu. I tak je ale pro policii důležité případ objasnit.  

Děsivá fakta z první ruky

Spolu s novým svědectvím ale vyšla najevo nová fakta a šokující detaily týkající se nálezu těla, motivu brutálního činu i jeho provedení. Blesku je sdělila žena, která byla bezprostředně zasvěcená do vyšetřování případu v době, kdy ho šetřila policie, i později. 

Svědectví a další informace o šokujícím případu naleznete ve čtvrtečním BLESKU!

Monikay ( 26. září 2019 09:43 )

ano, vražda by neměla být promlčena nikdy. nechápu proč to u nás tak není

snehulak ( 26. září 2019 09:36 )

Novou stopu? Babička práskla dědečka. A policie bude slavná, to co nevyřešili Esenbáci, padne teď na dědův hrob (pokud ovšem nepřezkoumají babiččin duševní stav). V devadesáti by si mohla vzpomenout i že to udělal Yetti, co byl u nich na návštěvě.

peyotlovyknoflik ( 26. září 2019 08:50 )

pachatele vykopou a budou ho mlátit dokud se nepřizná

havran2 ( 26. září 2019 08:11 )

Naše soudy a zákony stojí za ho.no ! ! !

5nastolevceskych ( 26. září 2019 07:23 )

Dědek už je po smrti, ale dal by se z toho vytřískat nějaký politický kapitál. Třeba že je spoluviníkem Kalousek (že nebyl ještě na světě nehraje roli), naše justice má v podvodech praxi, viz nejen politické procesy padesátých let, ale třeba i na objednávku vytvořený případ Kramný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání