Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Generál Jakubů zemřel po střetu s Mustangem: Hádka o pohřeb šéfa špionů!

Aktualizováno -
25. září 2019
17:38
Autor: čad, Jitka Pecharová, rc - 
25. září 2019
12:27

Otazníky se zatím vznáší nad posledním rozloučením s Milanem Jakubů (†49), generálem vojenské rozvědky, který tragicky zemřel při nehodě u Špindlerova Mlýna, kdy do něj v obrovské rychlosti narazil řidič Fordu Mustang. Jeho blízcí si poslední rozloučení objednali v pondělí, a to v obřadní síni v jihlavském krematoriu. Smuteční slavnost se měla konat v pátek odpoledne. Ovšem pak se tato informace objevila v televizi, bude vše jinak?

Při tragické nehodě u Špindlerova Mlýna zemřel Milan Jakubů (†49), generál vojenské rozvědky. Do hodnosti generála ho v roce 2017 jmenoval prezident Miloš Zeman. Zástupce velitele Vojenského zpravodajství měl jet s manželkou nakupovat, když se kolem nich prohnalo sportovní auto. Generál, který řídil Škodu Rapid, se měl za ním otočit, ovšem v tu chvíli proti němu vyrazilo další auto. Oranžový Ford Mustang řídil Vojtěch Ch., který se prý řítil rychlostí 150 km/h! Generál utrpěl smrtelné poranění hlavy, jeho manželka přežila, ale hrozí jí trvalé následky.

Vojtěch Ch. se prý domluvil s otcem dvou chlapců Petrem H., že dětem předvedou, co sportovní auta dokážou. Podle lidí, kteří zběsilou jízdu viděli, závodili.

Otazníky kolem pohřbu

Rodina zesnulého generála nyní chystá pohřeb, kolem něhož je řada otazníků. „Mluvilo se o tom, že s panem generálem se rozloučí kromě blízkých také špičky české armády,“ uvedl Blesku zdroj seznámený s přípravou obřadu. „Dokonce měl být součástí obřadu přelet stíhacích gripenů. V úterý však bylo konání pohřbu ve stanoveném termínu zpochybněno a konečný verdikt padne až ve středu,“ uvedl zdroj.

Blízkým příbuzným se prý nelíbily plány na velký veřejný pohřeb a chtějí zcela uzavřený obřad. „Můžeme potvrdit, že pohřeb pana generála bude se všemi poctami. S ohledem na soukromí a přání rodiny však nebudeme poskytovat žádné bližší informace,“ řekla však v úterý Blesku mluvčí Vojenského zpravodajství Alžběta Riethofová.

Mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek k tomu ve středu doplnil: „S rodinou jsme od začátku v kontaktu. Platí páteční termín pohřbu. Jen ještě budeme s ohledem na rodinu řešit případnou účast médií.“ 

 

bizon_pepa ( 26. září 2019 12:02 )

Tak tos úplně popletl. Šupler si možná změříš průměr koblihy, ale ne prádlo v skříňce.
PS: Jsi nějakým přijatelným způsobem schopen formulovat, co se ti na přispěvku 17:44 nelíbí nebo s čím souhlasíš?

bizon_pepa ( 25. září 2019 22:11 )

Proč reaguješ, když nemáš co říct. Mluvil jsem o úctě ne o vojně. Chápeš? No nic necháme to na příště až budeme mluvit o koblihách. Tam se třeba chytneš.

bizon_pepa ( 25. září 2019 17:44 )

Uctu si člověk musí zasloužit. Vzhledem k tomu, ze jste na vojně nejspíš nebyla, žijete v blahove nevědomosti, ze to jsou nějací výjimeční lidé.
Jinak informace, ze se tam ten řidič otacel je poměrně zajímavá. Informace, ze mustang jel 150 stále žije. I když to jen řekla amaterka stojící na chodníku.

DIABLO PRAOCHY ( 25. září 2019 17:22 )

Tvl dobře mu tak xD

doktormediciny ( 25. září 2019 17:19 )

Tvari tvar majestatu smrti jsou Vase radky/deratiser/ pri nejmensim nevhodne. Prectete si dila na pr Klausewitze. Tam se doctete o vnitrni funkci armady v dobe miru/ POOVODNE, TGERORISMUS A POD/. Mimochodem v armade je vzy povinne k dosazeni nekolik stovek lidi, kteri mohou zasahnout treba ve Vrbewticich ci jinde...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání