Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kvílení brzd a obrovská rána: Těžký stroj neměl naději zastavit včas!

Autor: VaB - 
1. října 2019
11:27

Vybrzdil senior traktoristu, nebo jen zapomněl, že musí včas signalizovat svůj záměr odbočit? Řidiči se pravděpodobně nechtělo trmácet za pomalu jedoucím traktorem, rozhodl se ho proto předjet. Když se zařadil před traktor, šlápl prudce na brzdu. Traktorista instinktivně strhl řízení. Traktor skončil na boku v příkopě.

Muž (70) jel ve své octavii s přívěsem mezi obcemi Draženov a Břeží u Meclova na Plzeňsku. Před sebou měl traktor, který vezl obilí. Rozhodl se ho předjet na rovném úseku. Komu by se taky chtělo jet za pomalu jedoucím traktorem.  Nehodu zachytila palubní kamera jednoho z projíždějících vozů.

Řidič oktávky šlápl na plyn a začal předjíždět. Po chvilce se zařadil před traktor. Pak ale náhle šlápl na brzdu a odbočil na polní cestu. Pravděpodobně mu nešlo o to, aby traktoristu vybrzdil, spíše zapomněl, že jeho odbočka je už tak blízko.

Video  Kvílení brzd a obrovská rána: Traktor skončil převrácený v příkopě  - Facebook
Video se připravuje ...

Aby traktorista se svým mnohatunovým traktorem a nákladem nesešrotoval auto před sebou, šlápl na brzdy a strhl řízení do strany mimo silnici, kde narazil do stromu. Traktor skončil otočený na boku a náklad se vysypal na silnici. Po nehodě se k havarovanému traktoru seběhlo několik svědků, cestou si neodpustili několik gest směrem k řidiči oktávky. 

Bylo štěstí, že se nikomu nic nestalo. Škoda na traktoru je půl milionu korun a není vůbec jisté, jestli znovu vyjede na pole. Na přívěsu a obilí je celková škoda sedmdesát tisíc korun.  

Bertik ( 1. října 2019 12:13 )

Sebrat mu řidičák za tuhle prasárnu,přeci to hovado vědělo,že chce odbočit vlevo tak proč předjížděl reakce pána na videu je hodně umírněná chtělo to vyřídit ručně a stručně ,tohle nebyla nepozornost nebo přehlédnutí ,tohle byl úmysl ho vytlačit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání