Tato jedinečná kulturní památka je pojmenována po Josefu Battistovi, majiteli rozsáhlého statku a vlastníkovi řady zemědělské půdy v Ďáblicích a Hrdlořezích. Slavnostní otevření Battistovy cihelny proběhlo v roce 1898 a nad obcí Ďáblice se od té doby tyčí dominanta v podobě třiceti metrů vysokého komína. V dobách své největší slávy byla cihelna velice prosperujícím podnikem, který vyráběl až 25 tisíc cihel denně. V průběhu času byla cihelna využívána jako sklad, výrobna dlaždic a tvárnic ze škváry či výzkumné dílny a laboratoře. V roce 1996 byla stavba cihelny, tedy pec a komín, prohlášena za státní kulturní památku, což ji zřejmě také zachránilo od definitivní demolice. V roce 2012 byl otevřen zrekonstruovaný areál.

Autor: Foodin

Ideální prostor pro firemní akce

Battistova cihelna v současnosti nabízí velkorysé prostory v podobě proskleného horního patra se dvěma balkony, které je vhodné pro prezentace, semináře, menší konference, výstavy či například svatby. V přízemí je vinárna a restaurace, která se hodí pro pracovní a soukromé obědy, při kterých chtějí mít hosté soukromí a špičkový servis. Díky kvalitnímu odhlučnění je možnost se zde odreagovat až do pozdních nočních hodin. Venku je pak umístěna velice klidná zahrádka, která poskytuje sezení pro 50 hostů.

Autor: Foodin

Špičkové jídlo z domácí dílny

Veškerý servis včetně špičkové gastronomie zajišťuje společnost Foodin Catering, která zde sídlí. Ta klade důraz na lokálnost potravin, přičemž jsou všechny suroviny a produkty pečlivě vybírány napřímo u malých českých farmářů, pěstitelů a malovýrobců. V rámci využití prostor Battistovy cihelny tak můžete ochutnat domácí kravské, ovčí, kozí sýry, telecí, jehněčí, hovězí, krůtí a vepřové maso od malých chovatelů, dále čerstvou, ale i nakládanou zeleninu, pestrou škálu domácích pest, marmelád, dressingů, domácích omáček a mnoho dalších vlastních produktů. Převážná většina pokrmů je připravována v bio kvalitě a na své si přijdou i hosté z řad vegetariánů či veganů. FoodIN připravuje catering  i pro tak velké a významné klienty jako je společnost Microsoft, Ikea, HP, Swarovsky, LMC, Škoda a mnoho dalších.

Autor: Foodin

Areál Battistovy cihelny se nachází v klidné zóně ve vzdálenosti zhruba 15 minut od pražského centra a je lehce dostupný MHD ze stanice metra C Ládví. Je tak ideálním místem pro firemní vánoční večírky, konference, semináře, ale také oslavy a party či pracovní obědy a večeře, jak pro firmy, tak pro soukromé osoby. Více informací naleznete zde.