Zhubla o 7 konfekčních velikostí! Můj vztah k jídlu byl toxický, říká

Jessica začínala hubnout na váze 141 kilogramů.
Foto: Profimedia.cz
12. října  2019 
 06:00

Jednatřicetileté manažerce klenotnictví Jessice Kirley se podařilo zhubnout o více než šedesát kilogramů, a to především díky bandáži žaludku a pravidelnému cvičení. Žena z australského Adelaide trpěla nadváhou už od svých dvou let. Poté, co se před dvěma lety rozhodla zhubnout, cizí lidé se začali vyjadřovat k její štíhlejší postavě, a to ji začalo nesmírně vytáčet!

"Když jsem byla tlustá, nikdo si neodvážil nic komentovat. Zato teď je má váha středem pozornosti," říká otráveně Jessica. "Ať už jste tlustí nebo hubení – může vás oslovení tlusťochu urazit stejně tak jako hubeňoure," dodává mladá Australanka.

"Jako děti jsme nejedli příliš nutričně vyvážená jídla. Téměř každé obsahovalo bílé pečivo, těstoviny, rýži nebo šťouchané brambory. Nikdo z rodiny ale neměl nadváhu, takže svou životosprávu nezpochybňovali," popisuje Jessica, která si dokonce pamatuje dětskou knihu, do které jí máma zapisovala nejrůznější zajímavosti z jejího dětství.

Jednou z poznámek bylo i oblíbené jídlo. "Ještě v době, kdy jsem nosila plenky, jsem měla nejraději sušenky, chipsy a koláče," tvrdí Jessica. Její stravovací návyky se však s věkem zhoršovaly. "Můj vztah k jídlu byl toxický. Chtěla jsem jen jíst, vařit nebo se o jídle bavit," vzpomíná Jessica.

Ráno se ale často budila vyčerpaná a bojovala proti tomu neúměrným množstvím kávy. Za jídlo dokázala utratit nemalou částku peněz, množství jí ale stejně nestačilo. Začala si proto pokládat otázku: "Jak dlouho takhle můžu žít?" Jessica si se svými sto čtyřiceti kilogramy totiž moc dobře uvědomovala, že s takovým životním stylem ji nečeká příliš dlouhý život.

V květnu 2017 si proto pořídila členství v posilovně. Začala cvičit dvakrát týdně a pozvolna se pustila i do diety. Přestože vydržela cvičit rok, s dietou to bylo jako na horské dráze. Nikdy se necítila plná, a tak jediným řešením byla bandáž žaludku. Po operaci začala opět cvičit a navýšila si množství tréninků na pět týdně, a to o délce devadesáti minut.

Dnes váží Jessica jednaosmdesát kilogramů a nosí šaty velikosti čtyřicet. "Mí přátelé mě v hubnutí neskutečně podpořili, ale zároveň se k mé váze nikdy nevyjadřovali. Jsem pro ně stále ta stejná osoba," říká Jessica, která si užívá všech změn spojených s redukcí. "Konečně můžu na páse i běhat. Můj trenér mi umožňuje plnit si sny i ve svých výkonech, což mě neskutečně motivuje," dodává.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji