Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dítě se narodilo s třema nohama, dvěma penisy a bez konečníku: Lékařům se povedl zázrak!

Autor: DH - 
13. října 2019
17:57

Přední ruští chirurgové zaznamenali pořádný úspěch. V Moskvě provedli operaci chlapce, který se narodil se třema nohama, dvěma penisy a žádným konečníkem. Třetí dolní končetinu úspěšně odebrali a věří, že bude dítě žít jednou normální život.

Miminko se narodilo v červenci roku 2018 přirozeným způsobem v Rusku. Matka věděla, že pravděpodobně nebude v pořádku, protože to už během těhotenství odhalil ultrazvuk. Nabídnutý potrat odmítla a dítě se následně narodilo s třetí nohou umístěnou mezi dvěma normálními dolními končetinami. Noha měla dva kotníky a pocházela od dvojčete, které se v děloze vstřebalo do dítěte. Novorozenec navíc přišel na svět s dvěma penisy, močovými ústrojími a bohužel žádným konečníkem.

Lékaři brzy věděli, že budou muset zakročit, aby dítě mohlo žít normální život. Už za měsíc po porodu si tak vzali miminko na starost přední ruský chirurg Jurij Sokolov a lékařka Jevgenija Karcevovová a v moskevské nemocnici Svatého Vladimíra nohu bezpečně odebrali.

Na jaře letošního roku děťátko podstoupilo ještě další řadu operací, při kterých mu byl odebrán druhý penis. Doktoři dokonce vyřešili i problém s konečníkem, protože nakonec zjistili, že ho dítě má, ale ne na správném místě. Operativně ho tedy přesunuli tam, kde má být. V současné době je malý chlapec v pořádku, o čemž se jeho rodičům ze začátku ani nezdálo.

„Klukovi je nyní 14 měsíců. Chodí a pozoruje svět, je úžasný,“ sdělil ruským médiím zdroj z moskevské nemocnice.

pupak_1 ( 13. října 2019 22:42 )

Proč mu ten druhý penis uřízli, to snad nebylo nutné.

villon ( 13. října 2019 22:15 )

2 kkty bych bral ale na úkor pr.de.le.

Nezadat ( 13. října 2019 18:53 )

Mrchy závistiví mu odebrali penis,ale je dobře,že mu udělali konečník aby měli amici jednou kam lézt.

Zobrazit celou diskusi