Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Maminkou roku 2019 se stala Marie Mrňávková! Kdo další zvítězil v jednotlivých kategoriích?

16. října 2019 | 08:26

Letošní ročník soutěže Maminka roku má svou vítězku! Stala se jí Marie Mrňávková! Přestože rozhodování nebylo vůbec jednoduché, její příběh porotu dojal nakonec nejvíce. A kdo zvítězil v jednotlivých kategoriích mezi blogerkami, hrdinkami a podnikatelkami?

Marie Mrňávková, maminka čtyř dětí z Kamenického Šenova, se po rozvodu rozhodla, že začne podnikat a ze svého koníčku udělá podnikatelský plán. I když to nebylo i vzhledem k její nemoci lehké, z jejích ručně vyráběných hraček Brodita se stal fenomén. Její příběh si můžete přečíst ZDE a už dnes s ní na našem webu máme rozhovor. 

 
Cenu Mamince roku 2019 předali Libuše Šmuclerová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva mediálního domu CZECH NEWS CENTER, a Lukáš Fiala, majitel a jednatel společnosti FUN BABY.cz. "Nad vodou mě držela sestra," přiznala překvapená vítězka, kdo jí pomáhal a nadále pomáhá v těžkých životních okamžicích.

Podívejte se na záběry z živého vysílání – vyhlášení absolutní vítězky Maminky roku 2019:

Video se připravuje ...
Tohle je Maminka roku 2019! Vítězkou je Marie Mrňávková • VIDEO: Maminka.cz

„Máme za sebou opět velmi emotivní večer plný silných životních příběhů všech devíti finalistek. Tolik pozitivní energie pro mě bylo opět důkazem, že projekt Maminka roku má smysl a může pomoci dalším ženám maminkám, dodat jim sílu bojovat, nevzdat se a jít si za svým cílem,“ komentovala slavnostní galavečer v pražské restauraci SOHO šéfredaktorka časopisu Maminka Alice Rossi.

Vedle celkové vítězky soutěže Maminka roku 2019 vyhlásila včera porota i vítězky jednotlivých kategorií, v nichž se soutěžilo. 

Nejlepší Maminkou blogerkou se stala Iveta Sochorová. Jak říká, nikdy by nebyla blogerkou, kdyby se jí nenarodila dcera s Downovým syndromem. Nezhroutila se z toho a píše o tom na blogu sarinhlas.com. Na druhém místě v této kategorii skončila Aneta Folberger, třetí Jana Říhová. 

Titul Maminka hrdinka vybojovala Andrea Chaloupková. Tahle máma se nenechá ničím zastrašit. Ani rakovinou. Bojuje s takovou silou a energií, které jsou nesmírně inspirativní. Navíc pomáhá dalším onkologickým pacientům. Za ní se umístily na druhém místě Iveta Petrovická a na třetím Denisa Binderová.

Mezi maminkami podnikatelkami nakonec vyhrála Gábina Hrdina. Miluje dřevo a udržitelné věci. Když se na mateřské rozhodovala, co dál, přišel skvělý nápad – začít vyrábět houpací prkno. To později dostalo název Utukutu. Druhá mezi podnikatelkami skončila Marie Mrňávková, třetí dvojice Monika Rummler a Markéta Šťastná. 

Večer plný obejmutí

V porotě vedle zástupců sponzorů či šéfredaktorky časopisu Maminka zasedly známé osobnosti jako Tamara Klusová, Andrea Růžičková a Marika Šoposká. Porota strávila s devíti finalistkami celý den, aby je co nejlépe poznala i osobně, a jak dokládají třeba fotky ze snídaně, setkání to bylo velmi příjemné.


 
Celým večerem provázel moderátor Vojtěch Bernatský, který opět – stejně jako loni – obdaroval všechny porotce a porotkyně vtipným dárkem. Šefredaktorka Maminky tak od něj dostala malířskou štětku, aby to i v budoucnu "natřela veškeré konkurenci". Děkujeme. I díky Vojtovi Bernatskému to zase byl večer plný obejmutí. A těch není nikdy dost. 
 
O hudební zpestření se postaral Tomáš Klus se svou manželkou. Podle něj si hýčkání, a to každodenní, zaslouží všechny maminky, nejen vítězky naší soutěže. 
 
Soutěž Maminka roku letos podruhé vyhlásil časopis Maminka, aby tak ocenil ženy maminky, které jsou nejen skvělými mámami, ale i inspirací pro všechny ostatní v tom, co dělají, jaké jsou a co dokázaly.

V restauraci SOHO si úterní vyvrcholení celé soutěže užilo všech devět finalistek s rodinami a s nimi i celá redakce časopisu Maminka, včetně partnerů soutěže a pozvaných hostů. 

„Pevně doufám, že budeme dál s naší soutěží Maminka roku pokračovat i v příštím roce, a už teď se těším na další desítky emotivních a silných příběhů.  Děkuji všem maminkám, které do soutěže šly a díky tomu se staly velkou inspirací pro spoustu dalších maminek,“ uvedla šéfredaktorka Maminky Alice Rossi.

Další ročník soutěže Maminka roku bude časopis Maminka vyhlašovat v březnu 2020. Půjdete do toho s námi? 

ZÁZNAM CELÉHO VEČERA NAJDETE TADY

Autor: red