Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident Zeman jde znovu do nemocnice. Víme proč a na jak dlouho

Autor: vr, simao - 
16. října 2019
15:44

Prezident Miloš Zeman se chystá znovu do nemocnice, hradní mluvčí Jiří Ovčáček exkluzivně pro Blesk potvrdil, že tam zamíří ve čtvrtek a pobude si tam déle. Přitížilo se snad hlavě státu, která si výsledek předchozí komplexní kontroly pochvalovala? Zeman po zářijovém komplexním vyšetření trpěl dehydratací a podstoupil infuze. Ty mu pomohly, říká Ovčáček. Zeman bude v nemocnici až do neděle, co ho tam čeká?

Nedávno oslavil 75. narozeniny, před kterými podstoupil komplexní vyšetření v nemocnici. Miloš Zeman hlásil: „Jsem zdráv.“ Opravdu? Do nemocnice totiž bude muset znovu, uvedl Deník N. A vyrojily se spekulace, proč tomu tak bude.

Blesk proto na Hradě zapátral, co Zemana do nemocnice znovu žene. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček exkluzivně potvrdil, že prezident do nemocnice skutečně nastoupí. A tentokrát nepůjde pouze o sérii prohlídek, ale přímo o delší hospitalizaci.

Rekondiční pobyt na čtyři dny

„Pan prezident má naplánován rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a nejdéle potrvá do této neděle,“ řekl Blesku hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„V žádném případě nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba nějakého lékařského zákroku,“ zmínil dále Ovčáček s tím, že hlava státu chce být fit na oslavy 28. října. Co ho k tomu přimělo?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa