Událost se stala brzy ráno v pondělí 14. října. Na opilého muže v centru zavolali policii lidé, protože je slovně napadal. Hodinu po tomto oznámení přišlo na tísňovou linku oznámení o tom, že stejný muž se na náměstí Republiky pokusil rozbít prodejní stánek, což se však nepotvrdilo.

„Svědci pouze uvedli, že chtěl pravděpodobně „pomáhat“ dělníkům, kteří stánek stavěli. Vzhledem k jeho stavu ho však z místa vykázali, což se mu nelíbilo a po chvíli odešel,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Opilce nakonec policisté zastihli na Štefánikově mostě. Chtěli po něm vysvětlení, čehož ale mumlající muž nebyl schopen. Najednou se začal svlékat a pouze ve spodním prádle náhle přeskočil kamennou zídku mostu a spadl do Vltavy.

„Policisté okamžitě zareagovali a seběhli z mostu dolů ke břehu řeky. Přes kotvící loď se dostali blíž k tonoucímu, který stále nesrozumitelně volal a snažil se plavat ke břehu. To se mu však nedařilo, neboť ho silný proud unášel a chvilkami mizel i pod hladinou,“ popsal další průběh události Jan Rybanský.

Strážci zákona se muže snažili vytáhnout pomocí silného lana a záchranného kruhu, opilec se ale nedokázal chytit. Policisté proto museli pro tonoucího doplavat. To se naštěstí podařilo, na palubu lodi opilému muži i policistům pomohli jejich kolegové. „Zachráněný i zachránci skončili společně v péči zdravotníků, kteří je následně odvezli k ošetření do nemocnice. Pětatřicetiletý muž, který nadýchal přes dvě promile alkoholu, nedokázal své chování vysvětlit,“ dodal Rybanský.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté zachraňovali z Vltavy tonoucího opilého muže. Policie ČR