Nějakou dobu svou literární činnost tajila, dokonce se o ní nezmiňovala ani na sociálních sítích, kde je jinak velice aktivní, ale – už je to venku. Iva Pazderková si ke všem svým profesím přidala ještě jednu, takovou, jakou by u ní nejspíš čekal jenom málokdo. Stala se z ní literátka!

„Je to tak, na jaře příštího roku mi vyjde kniha povídek. Rozhodně nebudu prozrazovat, o čem budou. Nechávám to na čtenáři, aby se sám rozhodl, co je autobiografická zpověď a co jsem si vymyslela,“ prozradila sympatická zrzka, která se proslavila svými stand-up výstupy jakožto Blbá blondýna.

„A nepůjde jen o povídky. Zařadila jsem tam i svoje krátké básně a ilustrace, takže kompletně půjde o mé autorské dílo. Je to můj první knižní počin, a co bude dál, se uvidí. Zatím ještě uvažuji o názvu a dolaďuji ilustrace, ale musím sebou hodit, aby knížka byla zjara na pultech,“ pochlubila se Iva.

O tom, že to se slovy umí, pravděpodobně nepochybuje nikdo, kdo zná její instagramový profil plný hlubokomyslných úvah, humorných historek a zajímavých postřehů. Ovšem to, že se věnuje poezii a má také výtvarné nadání, je naprostou novinkou!

Že by se nechala inspirovat u svého údajného exmanžela Lukáše Pavláska (41)? Představitel známého Tydýta z celé řady povedených reklam na mobilního operátora, jenž byl možná krátkou dobou Iviným chotěm (anebo to jenom namluvili všem médiím a teď se touto povedenou taškařicí oba moc dobře baví?), je totiž na poli literatury známou postavičkou.

Proslavil se sérií knih o ajťákovi, v nichž čerpal ze svých zkušeností z firmy, kde pracoval, než se dal na dráhu komika, a jeho posledním počinem je kniha básní Racek a moře, které doplnil vlastními fotografiemi.

VIDEO: Tak ji neznáte: „Blbá blondýna“ zpívá v průhledné halence!

Video
Video se připravuje ...

Tak ji neznáte: „Blbá blondýna“ zpívá v průhledné halence! Jan Jedlička

Fotogalerie
69 fotografií