Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drama v České Lípě: Policie střílela po psovi agresivních opilců

Drama v České Lípě: Policie střílela po psovi agresivních opilců.
Drama v České Lípě: Policie střílela po psovi agresivních opilců.  (Autor: Facebook)
Autor: DH - 
17. října 2019
19:11

Strážníci v České Lípě na severu Čech zažili během středečního dopoledne skutečné drama. Při zásahu proti dvěma opilcům na ně dotyční muži poštvali na volno pobíhajícího psa. Nakonec jim nezbylo nic jiného než na agresivní zvíře tasit zbraň!

K událostem došlo podle městské policie v České Lípě okolo jedenácté hodiny dopolední, kdy dispečeři přijali oznámení o dvou opilcích poflakujících se u dětského hřiště. Muži podle oznamovatele obtěžovali okolí, žebrali a navíc kolem nich běhal velký pes bez vodítka.

Na místo ihned vyrazila hlídka. „Hlášení se zcela zakládalo na pravdě. Dvě osoby ležely na dětském hřišti a na výzvu, aby si zajistily psa, nereagovaly,“ popsala MP Česká Lípa na sociálních sítích. Už tak dramatická situace ale vyvrcholila vzápětí.  „Ve chvíli, kdy se strážníci pokusili přiblížit ke dvojici zjevně omámených mužů, psa pobídli, aby zaútočil. Ten vystartoval proti strážníkovi, který tasil zbraň a v krajní nouzi na psa vystřelil,“ uvedli strážníci. Naštěstí kulka zvíře minula, vystrašila ho ale tak, že útoku zanechalo. Strážníci pak mohli přejít k zadržení obou opilců, u čehož asistovali i státní policisté. Ta si také případ převzala. Pes skončil podle městské policie v záchytném kotci. I o jeho osudu rozhodne PČR. Zástupci městské policie později na facebooku uvedli, že použití služební zbraně bylo odůvodněné.  „V daném případě šlo o útok na úřední osobu, kde pes byl použit jako zbraň,“ vysvětlili.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání