Nejvíce hlasů získal nápad obnovit parčík před usedlostí Cibulka. Její autoři chtějí území zpříjemnit pro lidi, kteří bydlí nedaleko a chodí se do parku projít: „Naším cílem je zkultivovat již existující zelenou plochu a doplnit ji o herní a odpočinkové prvky nabízející možnost vyžití a relaxace na tomto překrásném území. Chceme zkrášlit toto místo, umocnit jeho využití pro odpočinek, zachovat otevřenost a zejména zeleň,“ uvádí autoři vítězného projektu.

Na druhém místě se umístil nápad proměnit jednu z devastovaných budov v Buďánkách v komunitní pekárnu. V minulosti se již jeden objekt opravil a je v něm nyní koloniál. „Takovéto komunitní pece a společenské pekárny jsou dodnes velmi rozšířené např. v Itálii nebo ve Francii. Na přilehlém prostranství by měla být upravena náletová zeleň a vybudováno jednoduché sezení doplněné herním prvkem pro děti,“ stojí v popisu projektu.

Mezi deseti vítěznými projekty je též zbudování dráhy pro odrážedla na louce mezi ulicí Zahradníčkova a Motolským potokem. „Navrhovaný okruh pro odrážedla o délce cca 400 metrů by měl být vyroben z mlatové zpevněné cesty,“ popisují záměr autoři. Zároveň chtějí přidat nové lavičky, stolečky a odpadkové koše, aby zde vzniklo příjemné zázemí pro chodce nebo cyklisty. 

Všechny projekty si můžete prohlédnout zde.

Fotogalerie
4 fotografie