Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mafiánský boss "Prase" roky mučil chlapce, pak ho rozpustil v kyselině: Chce do domácího vězení!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: rc - 
23. října 2019
11:27

Doživotní trest v římském vězení Rebibbia si odpykává Giovanni Brusco. Mafiánského šéfa svět zná spíše pod přezdívkou Prase. Brusca měl zavraždit až 200 lidí! Do vězení ho však soud poslal za popravu pouhých pěti z nich a následnou vraždu malého chlapce. Bývalý král podsvětí soud žádal o propuštění do domácího vězení. Představa, že by měl usvědčený vrah být propuštěn z vězení, však pobouřila italskou veřejnost. Soud nakonec jeho žádost zamítl.

Kat či prase žíznící po krvi! Obě tyto přezdívky patří Giovannimu Bruscovi, bývalému šéfovi italské mafie. Podle informací médií se nechal Brusca kdysi slyšet, že zavraždil 100 až 200 lidí! „Mafián není krvežíznivý člověk nebo terorista. Pravidlo je, že zabíjí ve jménu organizace,“ řekl prý Brusca.

Přesto, že se měl doznat k desítkám vražd, soud ho poslal na doživotí za mříže za jediný masakr v roce 1992. Na dálnici poblíž městečka Capaci pod dálnici položil několik bomb. Ve chvíli, kdy místem projížděl vůz, který vezl národního hrdinu, prokurátora Giovanniho Falconeho, Brusca zmáčkl knoflík a nálože odpálil. Spolu s Falconem na dálnici zemřela i jeho manželka a pět bodyguardů. Netrvalo dlouho a o život přišel i jeho nástupce Paolo Borsellino. Po smrti dvou zástupců zákona se schylovalo ke konci italského mafiánského bosse.

Policie zatkla Maria Santa Di Mattea, který se podílel na vraždě Falconeho. Di Matteo začal spolupracovat se strážci zákona. Brusca, který se mu chtěl za zradu pomstít, unesl jeho jedenáctiletého syna Giuseppeho. Malého chlapce mučil dlouhých osmadvacet měsíců, týral ho hladem a držel ho zamčeného v kleci. Dokonce pomláceného chlapce fotil a fotografie posílal rodině. O dva roky později ho uškrtil a tělo nechal rozpustit v kyselině. „Rozpouštěl jsem těla v kyselině, opékal těla ve velkých grilech, ostatky jsem zahrabával do země,“ měl napsat ve svých pamětech.

V roce 1996 tehdy devětatřicetiletého krále mafie policie chytila na Sicílii a byl odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v římském vězení Rebibbia. Brusca, jeden z nejkrutějších italských mafiánských bossů, si dokonce podal k soudu žádost, aby si mohl odsedět zbytek trestu v domácím vězení. Soud jeho žádost zamítl.

Advokáti Brusceho se však nevzdali a bojují za jeho propuštění do domácího vězení dál. Podle nich je možné, že Brusca nakonec opustí vězení. Italská veřejnost je pobouřená. „Vícenásobný vrah, pachatel masakru v Capaci, gangster zabíjející děti, chce jít svobodně domů? Děláte si srandu?“ napsal italský vicepremiér Matteo Salvini na facebooku. „On prý spolupracuje s justicí a tvrdí, že činí pokání. Ten, co má na svědomí víc jak 200 lidí včetně dítěte, které uškrtil a potom rozpustil v kyselině. Upřímně, zdá se mi to směšné,“ uvedla Tina Montinarová, vdova po jednom z policistů, který zemřel při výbuchu.

PPP150W ( 27. října 2019 09:23 )

Na vás se bohužel nedostalo.

Tak_i-tak ( 23. října 2019 14:21 )

Pověsit ho na hák za koule a pomalu ho usmažit nad ohněm!

AliAlice ( 23. října 2019 11:54 )

Jako fór dobrý....takovej neskutečnej vrahoun a hajzl by chtěl do domácího vězení !!! Pověsit za ko..e do průvanu a rozhoupat sviňi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání