Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ministr Vojtěch se oženil s pohlednou Olgou. Svatbu „propálil“ Babiš, na veselce nechyběl

Aktualizováno -
21. října 2019
20:00
Autor: simao, sab, ČTK - 
21. října 2019
09:50

Ministr Adam Vojtěch (za ANO) je v chomoutu. V sobotu si vzal svou partnerku Olgu, jejich svatbu „propálil“ ve svém pravidelném nedělním hlášení Andrej Babiš (ANO). Na svatbě premiér nechyběl, potvrdil Blesk Zprávám sám Vojtěch.

Coby ministra zdravotnictví si ho premiér Andrej Babiš (ANO) nemůže vynachválit. A právě šéf vlády na facebooku prozradil, že se Adam Vojtěch (za ANO) rozhodl posunout dál svůj vztah s dlouholetou partnerkou Olgou.

„Včera byl velký den našeho ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Měl svatbu. Přeju Adamovi a Olze v jejich společném životě všechno dobré. Jsou krásný pár,“ prozradil Babiš na facebooku.

Babiš na svatbě nechyběl

„Byla to spíše soukromá oslava, přišel pan premiér, ale jinak tam byli zejména přátelé, nezval jsem žádné politické kolegy. Já si svůj soukromý život spíše chráním a v tomto smyslu to nebyla žádná veřejná akce,“ řekl Blesk Zprávám Vojtěch. A na facebooku k tomu v pondělí večer přidal i jednu fotku s komentářem: „Chtěl bych se s vámi podělit o jeden z našich nejšťastnějších dnů v životě. V sobotu jsme si s Olgou řekli své ano.“ 

„Známe se přes sedm let,“ prozradil o své pohledné manželce. „Oba jsme z Českých Budějovic, kde jsme se seznámili, takže už je to vlastně vztah dávno před mým nástupem do politiky, ještě když jsem byl studentem na Právnické fakultě. Takže se mnou prošla poměrně dlouhý kus cesty a celé moje období změn v životě, které nastaly,“ pokračuje Vojtěch.

A teď děti?

Na dotaz, zda plánují potomka, se jen usmál a odpověděl: „Uvidíme.“ Právě Babiš se svou manželkou Monikou a Vojtěch s Olgou se potkali i na Dni zdraví, který uspořádalo Ministerstvo zdravotnictví - tedy na akci s řadou stánků, kde se může nechat veřejnost bezplatně vyšetřit. 

Zpívající Ken a učitelka - misska

Adam Vojtěch na sebe v minulosti upozornil mj. v pěvecké soutěži SuperStar, kde dostal přezdívku Ken. V minulosti koncertoval v dětských pěveckých sborech a vystupoval v dětských muzikálech. SuperStar se zúčastnil v roce 2005, v roce 2006 vydal hudební album Portugal a stal se i zpěvákem v českobudějovických tanečních orchestrech Valdaband a Fordance Orchestra.

Olga Píšová, dnes již Vojtěchová, je učitelkou, která v minulosti studovala a později sama učila na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích, dnes působí na Univerzitě Karlově. V roce 2009 se účastnila soutěže Miss Academie, kdy se dostala z pražského předkola až do finále. I na facebooku si již změnila jméno na Olga Vojtěchová.

Vojtěch pochází z Českých Budějovic, vystudoval Právnickou fakultu UK v Praze a také mediální studia na Fakultě sociálních věd. Ministrem zdravotnictví je od prosince 2017, zároveň je i poslancem.

V minulosti působil v právnické sféře, ale také jako Babišův tajemník na ministerstvu financí , kdy se věnoval hlavně financování a organizaci zdravotnictví či coby člen správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny. Od roku 2012 byl členem ODS, v roce 2014 mu ale bylo členství pozastaveno a letos v červnu definitivně zrušeno. Za ANO kandidoval jako nestraník. 

Před jmenováním do funkce ministra radil Babišovi právě v oblasti zdravotnictví. Babiš na jeho svatbu vyrazil před tím, než se s manželkou Monikou vydal v sobotu do země vycházejícího slunce - do Japonska, kde v úterý čeká uvedení na trůn císaře Naruhita.

 

Borek Stavitel ( 21. října 2019 20:36 )

Nikoho neodsuzuji, dokud ho nepoznám !

hrnan ( 21. října 2019 20:17 )

jak se z Kena stal ministr http­s://ww­w.you­tube­.com/w­atch?­v=aq3s­RC-P1NU

Borek Stavitel ( 21. října 2019 19:49 )

Hodně debilní názor, nikoho z nich neznáte. Chudáčku

levandulova ( 21. října 2019 17:50 )

Ten taky nevi, kam by vlezl. Prava, nedialni studia, superstar, politika, zdravotnictvi. Sasek, rozhoduje o necem, o cem vi totalne kulovy, kor jeste v tomhle veku, sasek.

sensadrak ( 21. října 2019 12:55 )

Babišův práskač se oženil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa