Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dva mrtví po nehodě u Jihlavy: Policie ze smrti viní řidiče ze sportovního vozu

Policie obvinila muže (25). Podle ní zavinil nehodu, při které zemřel muž a žena. (Ilustrační foto)
Policie obvinila muže (25). Podle ní zavinil nehodu, při které zemřel muž a žena. (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
21. října 2019
13:25

Policie obvinila pětadvacetiletého muže, který podle ní zavinil březnovou smrtelnou nehodu u Vílance na Jihlavsku. Zemřeli při ní dva lidé. Řidiči hrozí za usmrcení z nedbalosti až desetiletý trest odnětí svobody. 

Nehoda se stala 29. března před 22:00 mezi obcemi Vílanec a Čížov na silnici I/38. Obviněný muž řídil Audi R3 Sportback. V zatáčce frekventovaného tahu z Jihlavy na Znojmo se střetl s vozem Škoda Felicia. V něm po srážce zemřel třiapadesátiletý řidič a jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec. 

„Ze závěrů výsledků znaleckých posudků jednoznačně vyplynulo, že řidič osobního vozidla Audi, který projížděl po silnici ve směru od Jihlavy na Znojmo, jel takovou rychlostí, že při průjezdu zatáčkou nemohl ve vysoké rychlosti volit pro průjezd zatáčky pravý jízdní pruh, ale přejel do protisměru," uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Auta se střetla čelně. Podle znalců před tím neměla žádné technické závady, které by mohly mít na průběh nehody vliv. Obviněný řidič nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Do konce září letos zemřelo kvůli nehodám na silnicích na Vysočině 41 lidí. Policie za tu dobu zaevidovala 3526 nehod. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání