Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Cyklista (†55) utrpěl v Brdech smrtelné zranění: Policie rozjela vyšetřování

Zraněného cyklistu se nepodařilo zachránit. (Ilustrační foto)
Zraněného cyklistu se nepodařilo zachránit. (Ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
21. října 2019
17:52

Tragickou nehodu cyklisty v Brdech šetří od pondělí Policie ČR. Muž se v pátek smrtelně zranil, když sjížděl kopec a vyjel mimo cestu. Navzdory poskytnuté péči lékařů svůj boj o život prohrál.

Policie vyšetřuje smrtelnou nehodu cyklisty, která se stala v pátek v Chráněné krajinné oblasti Brdy. Pětapadesátiletý muž sjížděl kopec od Houpáku směrem k letišti a v zatáčce vyjel mimo cestu.

Vrtulník záchranné služby ho přepravil ve vážném stavu do nemocnice, kde o dva dny později zemřel. ČTK o tom v pondělí informovala mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Někdejší vojenský újezd se přeměnil v CHKO počátkem roku 2016. Příbramští policisté kvůli tomu přibrali nové lidi a dostali speciální techniku na dohlížení na pořádek v CHKO – terénní vozidla, čtyřkolky a drony.

V sobotu například policisté v rezervaci zastavili třiadvacetiletého muže, který se u chaty Carvánka projížděl na motorce. Stroj neměl registrační značku ani platnou technickou prohlídku a mladík byl bez řidičského oprávnění a neměl povolení k vjezdu do CHKO. Hrozí mu pokuta až 50.000 korun a zákaz řízení na dva roky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání