Cesta ke slávě začala vloni. „Doprovázel jsem svou kamarádku, která se účastnila soutěže Look Bella. Dostala se až do finále. Já to tehdy jen zkusil a hned jsem i zvítězil. Byl to šok,“ vzpomíná rodák z Opavska.

Před tímto úspěchem se nikdy fotit nenechal, ani se o modelingovou branži nezajímal. „Najednou začal zvonit co chvíli telefon. Zájem o mě se zvyšoval, a přicházejí další a další nabídky, i z ciziny. Reklamy, přehlídky,“ pokračuje Artur Ország.

Přijel, viděl, zvítězil

Před pár týdny přišla nabídka snů. Reprezentovat a šířit povědomí o Česku v Asii. „Na mezinárodní soutěž Altitude Men International 2019 v Thajsku se mi podařilo napoprvé vyhrát. To byl stokrát větší šok než vloni,“ usmívá se vysokoškolák, který studuje sportovní management.

Video
Video se připravuje ...

Artur Ország (20) z Hrabyně vyhrál v thajském Bangkoku titul nejkrásnějšího mladíka planety. 

Jak říká, k úspěchu vede těžká cesta. Je třeba cvičit, běhat, hýbat se, ale také učit se jazyky. „Do toho i skládám muziku do filmu a do reklam. Komponuji, hraji na kytaru i na klavír. Makám na sobě dál, to je předpoklad dalších úspěchů,“ plánuje Ország.

Porazil všechny

Už dostat se do samotného finále je obrovským úspěchem. Mezi krasavce z Vietnamu, Thajska, Nepálu, Filipín, Brazílie, Kanady i Polska. „Všichni jsme se snažili vyhrát, ale byli kamarádští soupeři, žádná osobní rivalita,“ říká Ország.

Asijský týdenní pobyt provázelo fotografování, ale také návštěva památek anebo večerní taneční party. „Pak přišlo finále. Tři přehlídky a nejen to. Sledovali videa z našeho pobytu, hodnotili, jak se kdo choval,“ uvedl celosvětový vítěz.

Stupně vítězů:

1. Artur Ország (Česko)

2. Marcio Silva (Brazílie)

3. Bryan Alexis de Guzman (Filipíny)

Video
Video se připravuje ...

Toto je nejkrásnější model světa a je to Čech! David Turek