Amulet je ochranný a obranný předmět  s velmi silným energetickým nábojem. Jeho úkolem je kromě ochrany také získávat štěstí a posilovat důležité vlastnosti, které můžou rozvinout vaši osobnost. Nosí se obvykle jako přívěšek kolem krku. Můžete ho ale mít taky v peněžence, na náramku, řetízku na noze či na svazku klíčů.

Pro ochranný účinek je významný taky způsob umístění a druh amuletu. Aby se tento účinek posílil, většinou se pro amulet plete vlastní šňůrka (za zvláště účinné se považují ty červené). Mocnější účinky „vysílá“ amulet, který vám někdo daroval z lásky než ten, který jste si sami koupili.

Amulet, nebo talisman: Víte, v čem je rozdíl?

Na rozdíl od talismanu, který má přitahovat dobré vlivy, amulety mají schopnost chránit člověka nebo nějaký konkrétní prostor před negativními energiemi. Jejich účinek spočívá ve víře člověka v magickou a ochrannou moc kamenů či rostlin nebo v tomto případě ochranných symbolů. Amulet působí jen tehdy, když ho máte pořád u sebe, a měl by tedy sloužit jen vám. Doporučuje se nosit pouze jeden amulet se specifickým symbolem, pak bude působit silněji. Budete-li totiž nosit dva amulety současně, jeden bude neutralizovat sílu toho druhého.

Symbol stromu života – jaký má význam?

Strom života je mezi amulety velmi oblíbený a nošení tohoto symbolu není jen módní trend, pro nositele znamená mnohem víc. Po staletí byl strom života symbolem mnoha kultur po celém světě. Uctívaly ho Egypťané, Číňané, Mayové, křesťané. Je to univerzální symbol, který překračuje náboženství a kultury. Obvykle je zobrazen jako velký strom s rozprostřenými větvemi a kořeny, které dosahují vysoko i dolů, jenž je znázorněn v kruhu. V keltské kultuře větve a kořeny symbolizují spojení mezi nebem a zemí, v buddhismu strom představuje cestu k osvícení, ve starověkém Egyptě se věřilo, že strom života je symbolem smrti i hojnosti a africké kultury jej považují za ochránce života.

Amulet v kombinaci s drahými kameny

Amulet ve tvaru stromu života, který je osázený drahými kameny, zvyšuje blahodárné účinky amuletu a kamenů. Každý drahokam posiluje konkrétní energetickou stránku člověka, takže si můžete pořídit takový amulet, v němž budou kameny ideální právě pro vás.

Potřebujete posílit lásku? Pak si strom života nechte osázet růženínem, křišťál zesiluje ochranné působení, ametyst zase duchovní rozvoj, případně to může být nějaký kámen, který se hodí pro vaše znamení zvěrokruhu. Ale není to nutnost, vyberte si takový kamínek, který s vámi souzní anebo který potřebujete.

Proč nosit strom života?

  • Propojenost: Strom života představuje, že vše je propojené. Nežijeme ve vakuu, ale jsme spojeni se světem kolem nás. Kruhový aspekt symbolu představuje právě svět a strom v něm.
  • Stabilita a růst: Strom je symbolem stability a růstu. Kořeny rozprostřené do země znamenají uzemnění, větve pak růst, protože strom je výsledek mnoha let pomalého růstu od malého stromku až po robustní strom.
  • Osobitost: Každý strom je jedinečný a má své vlastnosti. Strom života tedy symbolizuje tento aspekt. Žádné dva stromy nejsou stejné, podobně jako my lidé. To by nám měl strom života připomínat.
  • Znovuzrození: Strom může ztratit své listy a vypadat jako mrtvý, ale když se mu vytvoří dobré podmínky, ožije a znova se obalí listy. Strom života tedy symbolizuje znovuzrození a překonávání těžkých časů, představuje nový začátek.
  • Plodnost a rodina: Strom života je symbolem plodnosti v tom, že vždycky najde způsob, jak setrvat a být svěží a zelený. To všechno jsou signály vitality. Pokud toužíte po potomkovi, noste právě tento symbol.
  • Klid a mír: Když se ocitnete pod korunou velkého stromu, vyvolá to ve vás pocit síly, klidu a pohody. To je pocit, který zřídkakdy najdeme někde jinde.