Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sexuální skandál mladé političky: Po nahých fotkách s podřízenou sama skončila

Autor: ČTK, sab - 
29. října 2019
07:47

Je jí 32 let a netají se svou bisexuální orientací. Američanku Katie Hillovou však dohnaly skandály, které se rozvířily kolem ní. Mladá demokratická zákonodárkyně rezignovala na své křeslo v Kongresu po odhalení svého sexuálního života a zveřejnění intimních fotografií. Cítí se prý obětí „pomlouvačné kampaně“, dirigované jejím manželem, se kterým se právě bouřlivě rozvádí, ale také republikánskými oponenty.

Dvaatřicetiletá, bisexuálně orientovaná Katie Hillová byla zvolena loni v listopadu ve volebním obvodu v Kalifornii, který až dosud ovládali republikáni. Byla považována za výraznou postavu v nastupující mladé gardě demokratů.

Ale před deseti dny konzervativní média zveřejnila články, vytýkající Hillové, že loni a předloni udržovala vztah s mladou členkou svého volebního štábu, a to společně se svým manželem. Stejná média ji také přisoudila vztah s jejím asistentem.

Česání vlasů, polibky i skandální tetování

Hillová měla udržovat vztah s Morgan Desjardinsovou z kalifornské Santa Clarity, uvedl Daily Mail a upozornil na nahé fotky americké političky - na veřejnost proniklo foto, jak v rouše Evině češe své milé vlasy. A došlo i na polibky.

Diskuze však vyvolalo i nahé foto blonďaté Hillové, na kterém v roce 2017 kouří z bongu a obnažuje i své tetování nad intimními partiemi - nápadně podobné železnému kříži, což je znak nechvalně známý především z éry nacistického Německa.

Etická komise Sněmovny reprezentantů ve středu oznámila, že tuto záležitost prošetří, protože nová pravidla, přijatá pod tlakem hnutí #MeToo proti sexuálnímu obtěžování, zakazují zákonodárcům milostná dobrodružství s podřízenými.

Republikánka Pelosiová: Chyba v úsudku

Hillová první vztah přiznala, druhý ale popřela. Přesto oznámila, že hodlá odstoupit. „Nechci napomoci ke zneužití (mého případu) během nynější ústavní krize,“ vysvětlila v narážce na vyšetřování prezidenta Donalda Trumpa kvůli možnému sesazení z úřadu.

Rozhodnutí Hillové vyvolalo protichůdné komentáře. Šéfka demokratů v Kongresu Nancy Pelosiová usoudila, že „chyba v úsudku“ zabránila její kolegyni pokračovat v práci ve Sněmovně reprezentantů. „Musíme v Kongresu zajistit ovzduší integrity a důstojnosti,“ dodala.

Komentátorka: Politici dělají mnohem horší věci

Naopak komentátorka listu Los Angeles Times Robin Abcarianová si myslí, že Hillová neměla hodit ručník do ringu. „Politici dělají mnohem horší věci a prochází jim to,“ napsala. Čtyři zákonodárci sice během dvou posledních let odstoupili, ale stalo se tak poté, co byli obviněni ze sexuálního obtěžování, připomněla s tím, že naproti tomu Hillová se jen zapletla do vztahů s oboustranným souhlasem.

„Katie nebyla vyšetřována. Není očerňována proto, že by někomu ublížila, ale jen proto, že je jiná,“ zastal se kolegyně republikánský zákonodárce z Floridy Matt Gaetz.

Odstoupení zákonodárkyně budí podle agentury AP otázky, zda se na ženy ve veřejném životě nekladou vyšší nároky než na muže. Sexuální skandály nejsou v americké politice žádnou novinkou, ale většinou se týkají mužů. Jeden z kolegů Hillové v Kongresu, republikán Duncan Hunter z Kalifornie se uchází o znovuzvolení, přestože je obviněn z využívání volebních fondů k financování romantických flirtů, poznamenala AP a dodala, že Hunter odolal výzvám k odstoupení i po svém obvinění, které označuje za politicky motivované.

Docentka: Voliče víc popuzují skandály političek

Podle docentky Tiffany Barnesové z University of Kentucky její výzkum ukázal, že někteří voliči jsou kritičtější vůči ženám zapleteným do sexuálních skandálů. U voličů, kteří zastávají „nepřátelské sexistické postoje“ a věří, že ženy pokročily ve společnosti příliš daleko, je méně pravděpodobné, že znovu zvolí kandidátku po sexuálním skandálu než muže se stejně pošramocenou pověstí.

Htachahndrachu ( 29. října 2019 12:47 )

Když ku....nda svědí a chce vocas jde rozum stranou a tak to má být a tak je to správné Kefalin!👍👍👍👍🥰🥰🥰🥰

Kruta_Pravda ( 29. října 2019 12:36 )

Co je komu kvvuva do toho, co si dělá v soukromí, jestli má ráda kluky nebo holky. Holka dostane stigma jen proto, že má ráda sex? Amíci jsou fakt divný.

Nezadat ( 29. října 2019 12:13 )

Antonn Blha ( 29. října 2019 11:44 )

Amorální prasata, hnus🤮🤮

Krziz ( 29. října 2019 08:48 )

Jeste ze tam media delaji svou praci,holka ma mlsnou kundu a jeste se nestydi, nyfomanka

Zobrazit celou diskusi