Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Výlet do Prahy, štípnutí hmyzem a rychlá smrt! Bakterie učiteli (†27) úplně zničila plíce!

Autor: ekd - 
31. října 2019
11:04

Učitel a dobrodruh, Brit Josh Brooker (†27) za svoji poslední cestu zaplatil životem. Mladého muže na vrcholu sil, který při svých výletech projel i Prahu, kousl ve Vietnamu na první pohled nevinný hmyz. Nakazil ho však stafylokokem, smrtelnou bakterií, které Josh po měsíci stráveném na JIPce podlehl.

Lidé ho milovali. Joshův táta James (57) svého syna popisuje jako „laskavého, ohleduplného a příjemného chlapce, který nikdy nezkazil žádnou legraci“.

Jeho nečekaná smrt ho hluboce zasáhla. Bakterie stafylokok se učiteli dostala do krevního oběhu a způsobila mu abscesy kolem páteře a plic. A to vše způsobilo jedno „nevinné“ hmyzí kousnutí.

Doktoři dělali, co mohli, snažili se život učitele dějepisu zachránit, ale bohužel neúspěšně. Po měsíci na jednotce intenzivní péče zemřel. Jeho otec deníku Liverpool Echo řekl: „Infekce ho úplně ochromila, pak mu napadla plíce a Josh už nebyl schopen samostatně dýchat.“

K neštěstí došlo krátce po návratu z dovolené ve Vietnamu. Mladý učitel, který navštívil také Prahu, spěchal zpátky za školní katedru a ke svým studentům. Ale brzy ho schvátila horečka, proto raději zašel na pohotovost. Odtamtud ho ihned převezli do nemocnice, kde následně po vyčerpávajícím boji o život zemřel.

Studenti z jeho školy byli zdrceni. Josh patřil k jejich oblíbeným kantorům. Vytvořili proto zeď smutku, na kterou umístili srdceryvné vzkazy pro mladíka. Joshova rodina na počest svého syna založila webové stránky, které se snaží získat finanční podporu pro znevýhodněné děti.

agfor ( 31. října 2019 22:43 )

Já projel Prahu několikrát, jen do Vietnamu jsem radši nejel. Udělal jsem dobře.

aquarie ( 31. října 2019 21:56 )

Souhlasim, skoda sikovneho mladeho cloveka

Altingerka ( 31. října 2019 17:53 )

👍🤣🤣🤣

Altingerka ( 31. října 2019 16:06 )

To je titulek jako volský voko! Výlet do Vietnamu a pak ten zbytek ne?

spania ( 31. října 2019 12:04 )

To je fakt hrozné!Takový mladý muž a navíc velký sympaťák.Člověk si dneska nemůže být nikde a ničím jistý.Pitomé kousnutí od hmyzu a všechno je pryč... R.I.P.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání