Obézní nevěsta si po deseti letech oblékla své svatební šaty, ale tohle rozhodně nečekala!

Svatební den si užila, ale vyšší váha pro ni byla velkou komplikací.
Foto: Profimedia.cz
2. listopadu  2019 
 06:00

Dvaatřicetiletá Belinda Brodie si kvůli své obezitě musela nechat na svůj svatební den upravit šaty na míru. Z půjčovny jí totiž při sto pětačtyřiceti kilogramech žádné nebyly. O deset let později je však realita úplně jiná! Belinda zhubla na polovinu své původní váhy a chce svůj svatební den prožít ještě jednou, tentokrát ale v šatech velikosti osmatřicet. 

Belinda, maminka sedmiletého Olivera, byla v šoku, když si po deseti letech zkusila své svatební šaty a zjistila, že se do nich vejde i se svým synem. "Bylo to pro mě dost emotivní. Došlo mi, jak moc se můj život od té doby změnil," vzpomíná mladá žena původem z Nového Zélandu, která dnes žije se svou rodinou v Austrálii.

 „Můj svatební den byl jedním z nejšťastnějších okamžiků mého života, ale vážit téměř sto padesát kilo bylo rozhodně náročné," tvrdí Belinda, která si jako každá žena užívala přípravy na svatbu. Ale zkoušení svatebních šatů se pro ni změnilo v noční můru. „Měla jsem vzhledem k své nadměrné velikosti velmi omezené možnosti, proto jsem se rozhodla si šaty objednat on-line a nechat si je upravit na míru," popisuje mladá Australanka.

Belinda si užila na své svatbě každý moment a cítila se jako opravdová princezna. Dnes, po deseti letech, o sedmdesát kilogramů lehčí, je však šťastnější než kdy dřív. „Desáté výročí od svatby jsme se s manželem rozhodli oslavit společně na Bali, kde jsme si mohli užít přítomnost jeden druhého," svěřuje se zamilovaně Belinda.

Jsem tak hrdá na to, kým jsem se stala a čeho jsem dosáhla. Hubnutí mělo na kvalitu mého života ohromný vliv. Jsem teď mnohem šťastnější a zdravější," dodává. Obezita u Belindy byla z velké části zapříčiněna přestěhováním se do Austrálie, kde, jak tvrdí, příliš zlenivěla. Od roku 2007 její váha permanentně stoupala a nejvíce kil nabrala během těhotenství v roce 2011.

Když byly Oliverovi dva roky, Belinda se rozhodla od základů změnit svůj stravovací režim. Mrzelo ji, že si s ním pořádně nemůže hrát a při každém náročnějším pohybu se zadýchává. Vyřadila proto ze dne na den všechny nezdravé potraviny a zaměřila svou pozornost na zdroje bílkovin, ovoce a zeleninu. Za rychlý pokles na váze ale vděčila i pravidelnému pohybu v podobě šesti hodin týdně brazilského jiu-jitsu a pravidelných rodinných procházek po pláži.

V prvním roce se mi podařilo zhubnout o třicet kilo. Cítila jsem se neuvěřitelně a váha stále klesala. Všechno to byla zásluha zdravého jídla, cvičení a velkého odhodlání. Bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělala," říká Belinda. Zásobována energií a motivací k hubnutí Australanka stále pokračuje ve zdravém životním stylu a příští rok plánuje s manželem Travisem obnovit svatební sliby, a udělat si tak nové svatební fotografie, za které už se nebude muset stydět. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji