Když se daří, tak se daří! I takový profík, jakým je hudebník Vojta Dyk, může tu a tam přestřelit. V tomto případě se ale sekl opravdu hodně! Dyk po vzoru nedávného trapasu bývalé první dámy Dagmar Havlové (66), která místo zesnulého režiséra Osady Havranů či Smrti talentovaného ševce Jana Schmidta (†85) pohřbila žijícího ředitele a uměleckého šéfa Ypsilonky Jana Schmida (83). „R.I.P. Vzpomínám. Generace, za kterou stojí kvalitní práce, odchází...,“ napsala na sociální síti a přidala dvě fotky, na kterých je ona a Jan Schmid, ředitel Ypsilonky.

A něco podobného se teď přihodilo i Dykovi. Akorát s tím rozdílem, že nedošlo k záměně jmen a osob, ale k naprosto regulérnímu „pohřbení“ žijícího člověka. Vojta totiž v rozhovoru pro web Kytary.cz mluvil o tom, jak nejúspěšnějším hitem kapely Nightwork byla kontroverzní píseň Globální oteplování. Jedním z kritiků této písně měl být právě herec Jiří Hromada, který v té době byl šéfem Gay iniciativy. „Nejdřív jsme byli odsuzovaní, dokonce si pamatuju i panem Hromadou, který už bohužel nežije,“ zavzpomínal rádoby nevinně Dyk, který netušil, jaký omyl právě vyslovil.

A co na to sám Jiří Hromada? Ten Dykův trapas bere s humorem. „Opravdu? A mluvil o mně? Tak to asi někde najdu jeho číslo a zavolám mu ze záhrobí. Říká se, že když někdo někoho zaživa pohřbí, bude pak žít dlouho. Tak to bude hezké,“ řekl pro eXtra.cz s tím, že celou věc bere s nadsázkou a na Vojtu se za jeho omyl snad nezlobí.

VIDEO: Jiří Hromada na pohřbu Aťky Janouškové (†88): Prozradil, co nestihla!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Hromada na pohřbu Aťky Janouškové (†88): Prozradil, co nestihla! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
46 fotografií